Suosnivač Epla Stiv Voznijak kaže da ne zna da li su supruga i on bili zaraženi koronavirusom na putovanju jugoistočnom Azijom u januaru, i da bi on mogao da bude taj „nulti pacijent“ u Sjedinjenim Državama.

Voznijak je za USA Today rekao da oni nisu bili testirani na koronavirus. On je na Tviteru pomenuo da su oni supruga Dženet možda zaraženi. Ona se u ponedeljak obratila lekarima zbog toga što kašlje i sumnje da je pokupila Covid-19.

„Počela je da kašlje 4. januara, upravo smo se vratili iz Kine i oboje smo možda bili ‘nulti pacijenti’ u SAD-u“, naveo je.

Dženet Voznijak je kasnije rekla da joj je dijagnostifikovana upala sinusa. Oboje su se žalili da ih boli grlo i da kašlju posle povratka iz Azije početkom januara. Voznijak je trebalo da se pojavi na više događaja u Las Vegasu, ali zbog gubitka glasa obišao ih je tek nekoliko.

Iskustvo bolesti uporedio je s „najgorom gripom u životu“.

„Dženet je iskašljavala krv, otišla je u bolnicu gde su joj rekli da to nije grip kakav imamo u Americi. Tada nismo mogli da se testiramo na virus. Da smo se iz Azije vratili sada, sigurno bismo proverili da li imamo koronavirus i stavili bi nas u karantin. Ali, tada to nije bilo toliko važno“.

Tvrdi i da su o svemu obavestili Centar za kontrolu bolesti, ali dobili su samo obrazac sa savetima da peru ruke.

„Tada nije bilo testa na koronavirus, a kada su konačno počeli s testiranjima, nisu ih primenivali na ljudima kao što smo Dženet i ja, s obzirom na to da odavno više nismo imali simptome“, rekao je Voznijak i dodao da su imali i neke probleme sa stomakom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.