Japanski magazin koji savetuje žene da se dive muškarcima rečenicama poput: „Zvučiš kao Sokrat“ ismejan je u zemlji koja je po ravnopravnosti polova među najgorima na svetu.

Poznati modni časopis „JJ“ mladim čitateljkama savetovao je da upoređuju muškarce s grčkim filozofom kada izgovore nešto komplikovano, prenosi N1.

Fotografije stranice časopisa sa savetima objavljene na Tviteru izazvale su lavinu ismevanja, a neki komentari podsetili su da Sokrat u životu baš nije najsrećnije prošao jer je osuđen i život mu se završio kad je popio otrov.

Magazin je objasnio da je bazirao savete o zavođenju muškaraca na ženskom stripu u kojem se žene dive muškarcima i glume da su glupe.

Japan je 2018. po ravnopravnosti polova na 110. od 149 zemalja u izveštaju Svetksog ekonomskog foruma (World Economic Forum).

Zemlja ne ostvaruje neki napredak na tom polju uprkos najavama premijera Šinzoa Abea da će promovisati osnaženje položaja žena.

Sokratu se pripisuje savet: „Svakako se oženite. Ako nađete dobru ženu, bićete srećni, a ako nađete lošu, postaćete filozof“.

Komentar(1)

  1. ČUDNA MU JE FILOZOFIJA SREĆE
    6. decembra 2019. 15:17

    re: Sokratu se pripisuje savet: “Svakako se oženite. Ako nađete dobru ženu, bićete srećni, a ako nađete lošu, postaćete filozof”. Pošto je bio filozof onda se može zaključiti da je smatrao da su filozofi nesrećni, međutim, neko može postati filozof dok još nije oženjen, ili mislite da je Sokrat smatrao da je brak preduslov da bi neko mogao postati filozof .

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.