Crvena zvezda je iz Švajcarske, posle gostovanja Jang Bojsima u prvom meču plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona, ponela relativno dobar rezultat. Kada se druga utakmica ne bi igrala, crveno-beli bi drugu godinu zaredom došli do elitnog takmičenja.

Ali će druga utakmica morati da se odigra.

Komentator tiražnog Blika Alan Kunc tvrdi da je Crvena zvezda slabija od zagrebačkog Dinama, koji je pre godinu dana odneo 1:1 iz Berna, a onda kod kuće izgubio u revanšu 2:1.

„Samo 2:2 protiv Crvene zvezde. Srbi su se radovali i plesali. U miks zoni su čestitali jedni drugima. To je ravno proslavi gola pre izvođenja penala. Lopta još nije u mreži. Ništa još niste postigli. A, možete sve da izgubite.

Sada je Crvena zvezda ta koja može sve da izgubi. Naravno, atmosfera na Marakani će biti zaglušujuća i oduzimaće dah. Ali, da li je ikada atmosfera postigla gol? Da li su decibeli zatresli mrežu? Nikada, koliko znam…

Na terenu na igrače Jang Bojsa takve stvari neće uticati. Neće niko bacati stvari na njih, niti će biti rasističkih povika. Teren će biti propisane dužine, trava će biti zelena, protivnik će imati isto 11 igrača, a VAR neće ni registrovati atmosferu.

Jang Bojs zna: Može da se kuva jedino sa vodom. Oni imaju stamenog golmana Milana Borjana i plejmejkera svetske klase Marka Marina. A, ostali? Odbrana? Pa, može da se slomi.

Možemo da se podsetimo prošle sezone. Startna pozicija protiv Dinama iz Zagreba je bila gotovo identična. Samo 1:1 u Švajcarskoj. Razočaravajuće. A, onda je Jang Bojs otputovao u Zagreb. I pobedio je bolji tim nego što je Crvena zvezda. Čak ni sećanja ne postižu golove. Ali, mogu da bude vredna zlata“, piše Alan Kunc.

Možda sećanja mogu da budu zlatna vredna, ali su Švajcarci izgleda zaboravili da i crveno-beli imaju lepa sećanja – ne tako davno, 2004. godine, Zvezda je sa Jang Bojsima u Bernu igrala 2:2, a u Beogradu?

Bilo je 3:0 za crveno-bele.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.