Čuveni hotel „Zlatnik“ postaje dom za stare

  0
  Arhiva Doma Zlatnik

  Čuveni beogradski hotel „Zlatnik“ ponovo otvara svoja vrata, ali sada za nove goste – one koji žele da u njemu žive kao kod kuće, a uživaju kao u hotelu. Nakon 37 godina uspešnog rada, više od 2.5 miliona zadovoljnih gostiju, pet zvezdica i brojnih priznanja za srpski brend poznatiji kao hotel “Zlatnik”, porodica Vuletić najavljuje novi projekat koji su brižljivo pripremali proteklih godinu dana – otvaraju Dom za negu odraslih i starijih lica „Zlatnik“.

  Nije novina da su hoteli širom sveta počeli da menjaju namenu, jer su posledice pandemije dugoročno neizvesne. Mnogi hoteli u Beogradu su svoje prostorije pretvorili u „opan space“ kancelarije, a vizionarsko razmišljanje i preduzetnički duh porodice Vuletić je odlučio da elitnom hotelu „Zlatnik“ promeni namenu, jer kako kažu „svako zaslužuje dostojanstvenu starost“. Od sada će „Zlatnik“ biti dom za treće doba, s ponosom najavljuju Vuletići.

  Uzimajući u obzir ponudu srodnih postojećih domova, a verujući da je budućnost drugačija, u „Zlatniku“ žele da ponude nešto posebno. Žele da, kao što je nekada ovo bio najbolji hotel, sada bude najbolji dom, lider u branši. Ne žele da se u njihovom objektu stanari osećaju kao u staračkom domu, već zaista kao u hotelu sa pet zvezdica. Svesni činjenice da je u starosti najteže biti sam, da osmeh leči, a lepa reč daje nadu odlučili su da svoje znanje, iskustvo i kapacitete stave u službu nečeg što je kvalitetno, humano i što će biti za primer svima.

  – Biće to Dom za negu odraslih i starijih lica u kome će novi gosti, tj. stanari živeti kao kod kuće, ali uživati kao u hotelu sa pet zvezdica, okruženi pažnjom, ljubavlju i vrhunskom uslugom. Naši gosti su uvek isticali da se kod nas osećaju kao kod kuće, takve su nam i recenzije ostavljali, zato su nam se i vraćali, jer kod kuće je uvek najbolje – ističe Branka. Odlučili smo da ponovo investiramo i uspeli smo da ispunimo sve uslove i dobijemo licencu koja nam omogućava da budemo Dom za odrasle i starije osobe. 

  Hotelski kompleks od 3.000 m2 sada je u potpunosti prilagođen novim stanarima. Svih 50 soba (jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne) opremljene su stilskim nameštajem uz brigu o svakom detalju, a 8 soba sa velikim kupatilom je u potpunosti prilagođeno stanarima (osobama u kolicima) kojima je potreban najveći stepen podrške. Dom može da primi do 100 korisnika, a radi lakše adaptacije na novi prostor u prvim danima omogućen je i boravak nekog od srodnika, dok je za rođake iz inostranstva obezbeđen apartman u kome mogu da odsednu na 10 do 15 dana. 

  -Osim ordinacije, apoteke, sale za fizikalnu terapiju i prostorije za vežbanje, objekat ima i veliku zajedničku terasu za odmor i druženje, biblioteku, umetničku radionicu, bioskop i pozorišnu binu, ali i slanu sobu, prostor za wellness program, frizerski salon i pedikir. U ovom domu sva jela se mese, kuvaju i spremaju sveže. Ovde nema zamrznute hrane ili dostave, a korisnici mogu da pripremaju obroke, omiljene kolače ili zimnicu sa svojim kuvarima. „To im je u isto vreme uživanje i radna terapija“ – ističe upravnica Doma Radmila Getman.

  Sa odabranim timom socijalnih radnika, terapeuta i medicinskog osoblja svim korisnicima „Zlatnika“ na raspolaganju je kompletna 24 časovna medicinska nega, svakodnevna okupaciona i radna terapija, a jednom nedeljno i poseta doktora specijaliste.  Stručni tim Doma „Zlatnik“ ima savremeni program rada sa kojim nastoji da svojim stanarima pomogne da poboljšaju samostalni život posle boravka u bolnici, pripremi ih za odlazak u centar za rehabilitaciju, ali i da im kroz vrhunsku uslugu kakav samo može ponuditi hotel sa pet zvezdica poboljšaju društveni život i budu dom u kome će se na kratko ili na duže odmoriti od svakodnevnih obaveza ili stresnih životnih situacija i uživati u životu.

  -Hotel „Zlatnik“ je oduvek bio naš dom, a sada želimo da postane najdraži Dom i drugima – onima koji žele da svoje bezbrižne dane u starosti provodu u njemu i uživaju svim čulima u ambijentu, mirisu, ukusu i sitnicama koje čine život bogatijim i lepšim. „Zlatnik“ je obogatio naš život i još uvek to čini, i zaista verujemo da će svakom novom korisniku boravak u Domu „Zlatnik“ biti ono što zlatnik u duhu srpske tradicije i jeste – najvredniji poklon za najvažnije trenutke, događaje i periode života – ističu Vuletići i pozivaju sve koji razmišljaju da budu novi stanari ovog objekta da posete Dom „Zlatnik“ i lično se uvere u udobnost i uslugu koju pruža novoregistrovani objekat.

  Više o Domu Zlatnik moguće je pronaći na sajtu www.domzlatnik.com.