“Čuo sam da je lakše doći do predsednika Južne Koreje nego do mene, da sam vređao mog prijatelja Đorđevića, da sam se obračunavao sa saradnicima – e pa gospodo, moram da vas razočaram…”

1
Foto: Tanjug/AP

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović održao je konferenciju za štampu na kojoj je govorio o rezultatu Srbije na Mundobasketu, ali i odnosu sa sada već bivšim, kao i o pitanju budućeg selektora.

“Mislim da me mnogi od vas poznaju još od kada sam vodio Partizan, da znaju moj način rada i razmišljanja, kao i moj stav o tome kako bi predsednik saveza trebalo da se ponaša. Pošto sam načuo da je lakše doći do predsednika Južne Koreje nego do mene i da sam ja mom prijatelju Đorđeviću uputio neke ružne reči i da sam se fizički obračunao sa saradnicima, prvo da to razjasnimo. Svako moje obraćanje tokom prvenstva bilo bi narušavanje autoriteta selektora, u ovom slučaju Đorđevića. Dovoljno iskustva imam i dovoljno sam pametan da takve stvari znam i da ih ne radim. Tako da, gospodo, moram da vas razočaram – niti smo imali bilo kakav konflikt niti sam vrhunskom igraču sa kojim sam osvajao medalje bilo šta ružno rekao”, rekao je Danilović.

On je istakao da je rezultat u Kini svakako neuspeh, ali da nije debakl.

“Gde smo pogrešili to nije pitanje za savez nego za struku. Naš posao je da svim selekcijama stvorimo najbolje uslove da treniraju i da najbolje trenere, koji su nam na raspolaganju, dovedemo da sa njima rade tokom tih nekoliko meseci. Ako mislite da će neki naslovi izmišljeni posvađati Dejana, mene i Đorđevića to se neće desiti. Đorđeviću se ja zahvaljujem u svoje ime, u ime saveza i svih normalnih ljudi za sve što je uradi. Rezultat koji je neuspeh svih nas ne bi trebalo da pokvari Đorđevićevu ljudsku i trenersku stručnost”, zaključio je Danilović.

Predsednik KSS je rekao da bi bilo neodgovorno da dva dana po povratku iz Kine kalkuliše o pitanju novog selektora.

“Ne treba ništa preko kolena seći. To zanima našu naciju, mi smo svi treneri. Nećemo sigurno čekati poslednji momenat jer imamo prozor u februaru. Razgovarao sam i sa predsednikom države da budemo kandidati za organizaciju jednog kvalifikacionog turnira i imamo apsolutnu finansijsku i organizacionu podršku države”, rekao je Danilović.

1 KOMENTAR

  1. Neće on još dugo biti Predsednik KSS.
    U svom obraćanju javnosti SAMO JEDNOM je pomenuo AV.

Comments are closed.