CRTA pozvala Rebića da podnese ostavku: “Mora da snosi odgovornost zbog prekomerne upotrebe sile, nasilja huligana nad građanima…”

1
Foto: Profimedia

Nevladina organizacija CRTA pozvala je danas direktora policije vladimira Rebića da podnese neopozivu ostavku “zbog (ne)postupanja policijskih snaga tokom protesta građana u Beogradu 7. jula i u noći između 7. i 8. jula 2020”.

“Direktor policije mora da snosi odgovornost zbog činjenice da je neadekvatna obezbeđenost Doma Narodne skupštine omogućila upad demonstranata u to zdanje,  kao i zbog prekomerne upotrebe sile protiv građana i nesprečavanja nasilja huligana i tzv. navijača nad građanima”, piše u saopštenju te organizacije.

“Mnogobrojni primeri policijske brutalnosti prema građanima i neometanog divljanja pojedinaca u civilu, koji su po sopstvenom nahođenju ‘zavodili red’,  dokumentovani su kamerama i dokaz su nespremnosti policije da zaštiti zakonski poredak i bezbednost građana i osnov za sumnju u političku zloupotrebu institucije policije”, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Nizam znao da ta Crta postoji, a kad sam video sta radi zguzvao sam je i beacio u smece i za mene vise ne postoje.

Comments are closed.