Crnogorsko tužilaštvo: “Belivuk osumnjičen za ubistva u Crnoj Gori…”

0
Prinstcreen/YouTube

(Beta) – Specijalno državno tužilaštvo (SDT) Crne Gore pokrenulo je postupak protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, J.N. i Ž.R. zbog osnovane sumnje da su 2020. godine u Danilovgradu ubili Damira Hodžića i Adisa Spahića iz Bara.

Kako se navodi u saopštenju SDT-a, osumnjičeni su 14. oktobra 2020. godine po dogovoru ubili Hodžića i Spahića.

Prema navodima iz istrage, Ž.R je obezbedio kuću u koju je namamio Hodžića i Spahića. Za to vreme Belivuk, Miljković i J.N. ilegalno su ušli u Crnu Goru i došli do iznajmljene kuće.

“Nakon izvršenog teškog ubistva na štetu H.D. i S.A, NN pripadnici kriminalne organizacije uklonili su tragove izvršenih krivičnih dela na način što su tijela oštećenih H.D. i S.A. zakopali na nepoznatoj lokaciji”, te istovremeno iz kuće uklonili tragove krvi na način što su prali zidove unutrašnjosti kuće i mijenjali podove”, navedeno je u saopštenju.

Delovanje kriminalne organizacije je, kako se navodi, planirano na duže vreme uz primenu tačno određenih pravila i unutrašnje kontrole i discipline, a svaki član kriminalne organizacije je imao unapred određen zadatak i ulogu.

Predsednik Skupštine Aleksa Bečić kazao je da se posle saopštenja Specijalnog tužilaštva, u kojem se navodi da su protiv Belivuka, Miljkovića i još dve osobe podnete krivične prijave zbog sumnje da su ubili Barane Damira Hodžića i Adisa Spahića, otvaraju mnoga pitanja.

“Ko je monstruoznu grupu ugostio u Crnoj Gori, sa kim su se sve družili, sretali, ko ih je skinuo sa liste lica kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru i tako dalje”, saopštio je Bečić.

Podsetio je da je, na pres konferenciji krajem januara, tadašnji pomoćnik direktora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zoran Lazović ubeđivao javnost da Crna Gora “nema razloga da strahuje od prisustva Belivuka i Miljkovića na teritoriji” Crne Gore, da oni nisu neprijatelji Crne Gore, da ih inspektori Sektora kojim je rukovodio neprestano drže na oku i da će ih sprečiti u svakom pokušaju sprovođenja kriminalnih aktivnosti.

“Iz saopštenja SDT-a saznajemo da se osnovano sumnja da su oni mesecima pre toga, upravo usred Crne Gore realizovali gnusne zločine, nalik onima koje su, kako čujemo od nadležnih u Srbiji, činili u Ritopeku”, naveo je Bečić.