Mandatar za sastav nove vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić obrazložio je program i personalni sastav nove Vlade, prenose Vijesti.

Krivokapić je ekspoze parlamentu dostavio dva dana pre početka sednice o izboru nove vlade, koja bi trebalo da traje tri dana.

Predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić otvorio je sednicu, 61 poslanik je glasao za, bez glasova protiv, uz jedan glas uzdržan, te je konstatovano da je dnevni red usvojen – tačka jedan izbor predsednika i članova 42. Vlade Crne Gore i tačka 2 izbori i imenovanja.

Mandatar Krivokapić je rekao da „ovaj program nije mogao da bude drugačiji“.

„Oni koji nemaju podatke nemaju pravo da se igraju podacima. Da li je ovo seminarski rad to neka proceni neko drugi. Ovo je ono što se u ovom trenutku moglo uraditi. Ovo je vlada diskontinuiteta i ne obavezuje nas kako je neko prethodno radio“, rekao je Krivokapić.

Poručio je da će „ova vlada sigurno biti izglasana“.

„Nije manjinska već vlada naroda. Tražili smo da ne budemo kritikovani, ako očekujete rezultate onda nas oročite na šest meseci“, rekao je Krivokapić.

Dodao je da će Vlada u februaru napraviti program rada za 2021. godinu.

Predstavljanju ekspozea prisustvovao je i predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

Budući crnogorski premijer završio je govor koji je potrajao nešto više od sat vremena, nakon čega je održana pauza.

Na kraju izlaganja, reagovao je polanik DPS-a Danijel Živković (DPS), rekavši da je Krivokapić svoje oponente diskvalifikovao na ružan način.

Rekao je i da su prisustvovali „elaboraciji seminarskog rada o načinu i postupanju prethodne vlasti iz ugla mandatara“.

Na to je reagovao Dritan Abazović (URA), koji je pitao: „Kome da se obrati kad nije bilo smene vlasti?“, nakon čega je usledila pauza.

Tokom Krivokapićevog izlaganja takođe su sa mesta reagovali poslanici DPS-a, na to što je mandatar rekao da su oni (još nekoliko dana aktuelna većina) „izokrenuli sistem vrednosti“, objašnjavajujći zašto je potreban Zakon o lustraciji.

„Ne dozvoljavate mi da dovršim ekspoze. Moj pogled ne govori da sam na vas mislio“, odreagovao je Krivokapić, i ubrzo nastavio sa izlaganjem

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević saopštio je u Skupštini Crne Gore da se nisu stekli uslovi da se raspravlja o predlogu programa vlade i Medojević je tražio pauzu.

„Ako ne želite da nastavite praksu, uvešćete novi način upravljanja parlamentom koji nije dobar“, rekao je Medojević.

Predsednik Skupštine Aleksa Bečić rekao je da je bilo vremena za intervencije, da je ekspoze dostavljen dva dana pre početka sednice.

„Kolegijum smo imali, bio je predstavnik PzP. Ostavljeno je da mandatar iznese program, a na nama da se izjasnimo i o programu i sastavu vlade. Do ovog trenutka Skupština nije dobila primedbe na ekspoze i ne vidim da bi sednica Kolegijuma nešto promenila“, rekao je Bečić.

Kandidati za ministre su u Bijelom salonu u Skupštini Crne Gore.

„Krećemo! Kandidati za prvu demokratsku Vladu u istoriji Crne Gore!“, napisao je na svom Tviter nalogu Dritan Abazović, predsednik Građanskog pokreta URA i lider koalicije „Crno na bijelo“.

https://www.nstore.rs/product/crni-petak-velike-biografije-12-knjiga-za-neverovatnih-999-dinara-snizeno-sa-4-788/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/
https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.