Da li će Jug Radivojević biti novi upravnik Beogradskog dramskog pozorišta?

U poslednjih godinu dana, Radivojević se po drugi put pominje kao čovek koji bi mogao da zauzme neko od rukovodećih mesta u beogradskim pozorištima. Osim toga, on je i potpredsednik stranke Rasima Ljajića i član Upravnog odbora FK Crvena zvezda

0
Foto: Printscreen Yotube

Pitanje iz naslova provocira spekulacije koje ovih dana kolaju beogradskim pozorištima, ali izgleda da se mogućnost da Jug Radivojević bude prvi čovek Beogradskog dramskog pozorišta kosi sa zakonom i odlukama Upravnog odbora BDP-a.

Beogradsko dramsko pozorište nedavno je raspisalo konkurs za upravnika na kom se javilo sedam kandidata. Upravni odbor je, shodno pravilima, izdvojio tri kandidata Pavla Pekića, Oliveru Viktorović i Predraga Kolarevića, dok ostali nisu zadovoljili propozicije, među kojima je i aktuelni upravnik Slobodan Ćustić.

Iako je Upravni odbor BDP-a prosledio spisak kandidata osnivaču, Skupštini grada i gradskom sekretaru za kulturu Ivanu Karlu, posle više od mesec dana nije izabran novi upravnik.

Zbog toga, piše Blic, sve je prisutnija nezvanična informacija o tome da će novi upravnik biti Jug Radivojević. On se, međutim, ovim povodom nije oglašavao u javnosti, a nije odgovarao ni na poruke i pozive Nedeljnika.

Inače, ime Juga Radivojevića, u kontekstu rukovodećih mesta u beogradskim pozorištima, pominje se drugi put u poslednjih godinu dana.

Tokom skandala koji su potresali Narodno pozorište u Beogradu početkom njegove jubilarne, 150. sezone, Radivojević je imenovan za direktora Drame tog teatra umesto smenjenog Željka Hubača. Ali, posle svega nekoliko dana i pritiska umetnika, pre svega, glumaca nacionalnog teatra, Radivojević je podneo ostavku.

Ranije, 2011. godine Radivojević je pominjan kao mogući direktor Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Potpredsednik je Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića i član Upravnog odbora fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Početkom godine, režirao je operu “Koštana” u Narodnom pozorištu u Beogradu, a za svoj dosadašnji rediteljski rad višestruko je nagrađivan.