Coldrex od sada u ponudi Hemofarma

  0

  Hemofarm koji posluje u okviru Štada grupe, proširuje svoj portfolio zdravstvenih proizvoda široke potrošnje u Srbiji i u njegovoj ponudi od sada je i Coldrex, jedan od poznatih preparata za ublažavanje simptoma gripa i prehlade. Ovaj proizvod i ranije je bio dostupan na tržištima Centralne i Istočne Evrope, ali u okviru ponude kompanije GlaxoSmithKline, dok će ubuduće biti deo Štadine i Hemofarmove palete. 

  Tokom prethodnog perioda Štada je značajno proširila svoje poslovanje u domenu lekova i preparata bez recepta, između ostalog i prošlogodišnjom kupovinom dela portfolija kompanije GlaxoSmithKline (GSK) koji su već bili prisutni u brojnim evropskim državama, između ostalih i u Srbiji. Osim proizvoda za lečenje simptoma prehlade i gripa, ova akvizicija uključila je i preuzimanje brendova kompanije GSK u domenu nege kože, lečenja bolesti vena, palete proizvoda protiv zapaljenja grla itd. Coldrexov portfolio koji će biti dostupan u Srbiji sastoji se od više proizvoda u različitim formama: Coldrex Hotrem Limun u kesicama, Coldrex Max Grip Šumsko voće takođe u kesicama i Coldrex u tabletama.

  „Akvizicija etabliranih brendiranih proizvoda kompanije GSK ojačala je našu poziciju vodećeg igrača u segmentu zdravstvenih proizvoda široke potrošnje na globalnom nivou. Zadovoljan sam što preuzimamo prometovanje ovih visokokvalitetnih proizvoda na našim ključnim tržištima kojima pripada i Srbija, i tako još jednom ostvarujemo svoju misiju da brinemo o zdravlju ljudi kao pouzdan partner“, rekao je generalni direktor Štade Peter Goldšmit.

  generalni direktor Štade Peter Goldšmit

  Prema rečima generalnog direktora Hemofarma Ronalda Zeligera, Hemofarmova već bogata paleta lekova i preparata koji se kupuju bez recepta sada je dodatno pojačana poznatim Coldrex brendom.

  „Upotpunili smo naš portfolio još jednim kvalitetnim i dobro poznatim proizvodom u Srbiji i regionu, a očekujemo da Coldrex pod našim vođstvom zadrži visoku poziciju među preparatima za ublažavanje simptoma prehlade i gripa. Ovo je pokazatelj i naše opredeljenosti da, pored toga što smo u uslovima pandemije maksimalno orijentisani na proizvodnju i redovno snabdevanje tržišta lekovima koji se koriste u terapiji COVID19 i hroničnih bolesti, istovremeno širimo i segment zdravstvenih proizvoda za lečenje drugih lakših indikacija. Razvoj našeg portfolija podrazumeva, osim lansiranja novih, i preuzimanje lekova i preparata drugih uspešnih brendova, a sve to činimo u skladu sa savremenim svetskim terapeutskim protokolima“, ističe ovim povodom direktor Hemofarma.