“Član valjevske grupe poslao pismo sa pretnjama smrću predsednici sudskog Veća Specijalnog suda…”

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Član “valjevske grupe” Zoran Jeličić, poslao je pre nekoliko dana pismo Svetlani Aleksić, predsednici sudskog veća u Specijalnom sudu  pred kojim mu se sudi pod optužbom za ubistvo, preteći joj smrću, piše Politika, pozivajući se na svoja saznanja.

“Sve ću učiniti da te ubijem. Znam da će te čuvati, ali te neće sačuvati. Kada te nađem, neću žaliti da poginem, samo da bih ti došao glave. Naoružao sam se dobro i uspeću da ti se osvetim za sve što si mi učinila. Od sada znaj da su ti polako odbrajani dani”, objavio je danas list, ukazujući i da Jeličić u rukom pisanom pismu navodi kako ga je sudija Aleksić primorala na to “zbog nezakonitog postupanja” tokom suđenja.

U Višem sudu u Beogradu, Politika za sada nije dobila odgovor na pitanje da li je sudiji Aleksić dodeljeno policijsko obezbeđenje.

Svakako, reč je o informacijama koje se, iz razloga bezbednosti, ne saopštavaju javnosti, naveo je list.

Takođe, list, pozivajući se na nezvanična saznanja, piše da se Jeličić nalazi u bekstvu jer je prošle nedelje napustio stan u kojem je bio u kućnom pritvoru sa elektronskim nadzorom.

Prema istim informacijama, sud je Jeličiću, kada je obavešten da je pobegao, odredio “klasičan” pritvor i za njim raspisao poternicu.

Jeličić je, podseća Politika, tokom sudskog postupka pokušao sebi da prereže vrat u sudnici, mokrio je pred sudskim većem i udario branioca koji mu je postavljen po službenoj dužnosti.

Takođe, kako list navodi, članovi “valjevske grupe”  terete se za zločinačko udruživanje, ubistvo Željka Đedovića 2009, nedozvoljeno držanje oružja, iznudu i nanošenje teških i lakih povreda.