Član Kriznog štaba: “Sledeće nedelje dnevno oko 4.000 obolelih od kovida”

1
EPA-EFE/PEP MORELL

(Beta) – Član Kriznog štaba i direktor Doma zdravlja Savski venac Zoran Bekić ocenio je da se sledeće sednice može očekivati dnevno oko 4.000 obolelih od kovida 19.

 “Brojevi su ponovo počeli da rastu toga smo svi svesni. Početkom juna smo imali 300 inficiranih pacijenata dnevno, a sada je taj broj negde oko 2.500 i više. Svake nedelje se uveća broj zaraženih pacijenata za 50 odsto”, rekao je Bekić za RTS.

On je dodao da rastu i brojevi inficirane dece, i naveo da je junu bilo zaraženo korona virusom jedno do dvoje dece nedeljno, a sada otprilike dvoje ili troje dnevno, a da ih je u petak bilo četvoro.

Dodao je da sada ima oko 200 hospitalizovanih pacijenata, ali da svaki dan postoji povećan broj prijema u odnosu na otpuste.

“Ako pogledamo takav trend sigurno je da ćemo u narednih nekoliko nedelja možda doći i do četvorocifrenih brojeva za hospitalizovane pacijente. Već sledeće nedelje može se očekivati oko 4.000 novoobolelih na dnevnom nivou”, ocenio je Bekić.

Prema njegovim rečima najčešće se zaražava radno sposobno stanovništvo i mladi, a simptomi su povišena temperatura, bol u grlu, kostima, mišićima, kašalj.

“Ali, možemo da kažemo da poslednjih dana viđamo nešto teže kliničke slike sa povišenom telesnom temperaturom”, ističe Bekić.

1 KOMENTAR

Comments are closed.