„Novak Đoković imao je validan dokuement da je bio zaražen koronavirusom“, rekao je pokrajinski sekretar Zoran Gojković na pitanje novinara CNN o testu koji je rađen u Batutu krajem prošle godine.

„Uz mogućnost da budem krivično gonjen, pošto je taj test isključivo i jedino, kao i svaka medicinska dokumentacija njegovo lično vlasništvo i svako njeno objavljivanje bez njegovog znanja je krivično delo, mogu da kažem da smo analizirali dokument i on je validan“, rekao je Gojković, a prenosi portal Nova.rs.

Na pitanje zašto je Đoković rekao da je tek narednog dana dobio rezultate testa, on je poručio da „treba da pitate Novaka kad je on otvorio mejl, to nije pitanje za mene, dokument je validan i prosleđen je nakon očitavanja u toku tog dana kasnije“.

Na pitanje da li će Đoković snositi posledice zbog aktivnosti koje je imao dan posle i kasnije posle testiranja na koronavirus, on je naveo da „ne postoji kazna kojom bi on mogao biti kažnjen po važećem zakonu Srbije, ako je napravio prekršaj“.

„Ako je uhvaćen u prekršaju mera samoizolacije, mogao je biti samo vraćen u samoizolaciju. Kazna za prekršenu samoizolaciju je mogla da bude samo u vanrednom stanju“, rekao je Gojković, a prenosi portal N1.

Na pitanje kako gleda na to što se Đoković nije vakcinisao, Gojković je rekao da mu je zbog toga veoma žao.

„To bi svakako na neki način bio podstrek za druge da se vakcinišu. Ali, isto tako branim njegovu slobodnu volju, iako se s tim lično ne slažem – da se ne vakciniše. Nijedna država na svetu još nije donela odluku da se njeni građani moraju vakcinisati“, kazao je Gojković.

https://www.nstore.rs/product/digitalno-januar-50odsto-off/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.