CIA otvorila profil na Instagramu, već ima 50 hiljada pratilaca

U opisu profila navodi se: "Mi smo prva linija odbrane nacije. Mi postižemo ono što drugi ne mogu da postignu, i idemo tamo gde drugi ne idu"

0

Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) otvorila je profil na duštvenoj mreži Instagram.

Profil je otvoren i verifikovan u četvrtak, a prva fotografija objavljena na profilu prikazuje radni sto jednog od zaposlenih na kome se vide perika, sat, pečat, papiri i knjige.

U opisu profila navodi se: “Mi smo prva linija odbrane nacije. Mi postižemo ono što drugi ne mogu da postignu, i idemo tamo gde drugi ne idu.”

Za samo 24 časa CIA je skupila 26.400 pratilaca, a broj pratilaca dosad se popeo na preko 50 hiljada. Obaveštajci, međutim, još uvek nikoga ne prate na ovoj društvenoj mreži.

Osim na Instagramu, CIA ima profile i na Tviteru i Fejsbuku.

Direktorka CIA Djina Haspel je prošle nedelje rekla da agencija namerava da gradi svoje prisustvo na Instagramu.

Portparolka CIA Čelzi Robinson izjavila je da je priključivanje Instagramu još jedan način na koji se dele priče i regrutuju mladi talentovani Amerikanci da rade za agenciju.

“Ovaj profil će omogućiti uvid u agenciju, ali ne možemo obećati selfije s tajnih lokacija. Radujemo se što ćemo rasplamsati radoznalost korisnika Instagrama i globalnoj misiji CIA”, izjavila je Robinson.