I danas živi legenda o susretu Paje i Orsona Velsa, koji mu je posle snimanja „Neretve“ poklonio četničku šubaru koju je nosio u filmu, mada su se površno poznavali.

Posle je u „Dik Kavet šouu“ izjavio da što se filma tiče zavidi dvojici: jedan je Akira Kurosava – poznati japanski reditelj, a drugi Pavle Vuisić – jugoslovenski glumac.

***

Ostaće zabeleženo i da je Pavle učestvovao u nekim od najboljih muško-ženskih odnosa pred filmskom kamerom: nezaboravna je epizoda sa Darom Čalenić u „Mačku pod šlemom“, neodoljivom komikom i esencijalnom erotikom nabijena minijatura, u kojoj otresita nespretna muškarčina krajnjom vojničkom disciplinom odoleva izazovima ženskog tela i duše.

Dva puta je to uspeo da uradi sa Oliverom Marković – 1960. u filmu „Drug predsednik centarfor“ i godinu dana kasnije u „Velikoj turneji“ – jednom sa Semkom Sokolović u „Majstori, majstori“, dva puta sa Radmilom Savićević – u „Paja i Jare – kamiondžije“ i „Kamiondžije opet voze“. I u „Petrijinom vencu“.

*Odlomci iz hit knjige o Pavlu Vuisiću koja se dobija na poklon uz novi Nedeljnik

***

Nedeljnik u rođendanskom broju donosi čak dva poklona – Knjiga iz nove poklon edicije “Veliki glumci: četvorica veličanstvenih” i Njujork tajms na srpkom jeziku.

Napravi svoju kolekciju

Svi čitaoci Nedeljnika od 8. oktobra na poklon dobijaju hit knjigu o Paji Vuisiću, a potom u narednim brojevima ćete moći da čitate nepoznate priče iz života Dragana Nikolića, Bate Stojkovića, Zorana Radmilovića.

This image has an empty alt attribute; its file name is nedeljnik-glumci2-1024x685.jpg

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.