“Često sam menjala raspoloženja, nisam želela da napustim kuću, ni da se viđam sa ljudima”: Bebe Redža otvoreno o bipolarnom poremećaju

"Nisam razumela zašto se osećam bolesno", podelila je Redža detalje o svojoj bolesti

0

Američka pevačica i autorka Bebe Redža je otkrila da ima bipolarni poremećaj i rekla da se zbog toga vrlo često ne oseća dobro i da joj to otežava rad, preneo je BBC.

Ova muzička zvezda u usponu je progovorila o svojoj bolesti na Tviteru i navela da se više ne oseća “posramljeno” zbog svog zdravstvenog stanja.

“Nisam razumela zašto se osećam bolesno. Često sam osećala padove u raspoloženju zbog kojih nisam želela da napustim svoju kuću i zbog čega nisam želela da budem s ljudima, a na mahove nisam čak ni spavala, što me često navodilo na to da prestanem da radim i okončam muzičku karijeru”, napisala je Redža.

Takođe, ona je nedavno izjavila i to da radi na svojoj novoj muzici nakon što se suočila sa svojom bolešću.

Dan pre nego što je Bebe progovorila o svojim problemima objavila je video na Instagramu u kojem govori kako se uvek trudila da se ne upušta u trku sa svojim kolegama u pogledu konkurentnosti, te pozicioniranosti na top-listama i praćenja uspeha na internetu.

Naime, ljudi s bipolarnim poremećajem prolaze kroz ekstremne promene raspoloženja, a one mogu da variraju od epizoda depresije sve do maničnih napada. Kada su depresivni, osećaće se spušteno i letargično, a kada dožive manični napad njihova radost može biti prenaglašena.

Osobe s bipolarnim poremećajem često pate od nesanice i manjka apetita. Oni takođe mogu da dožive psihoze, gde vide ili čuju stvari koje nisu prisutne ili veruju u stvari koje nisu istinite.