Češka teniserka privedena i ukinuta joj viza koju je dobila na osnovu istih dokumenata kao i Đoković: Već je igrala kvalifikacije, a sada je u istom hotelu sa Novakom…

0
(Beta/AP Photo/Darron Cummings, File)

Zvaničnici australijske pogranične policije priveli su češku teniserku Renatu Voračovu i od nje zatražili da napusti zemlju zbog toga što je u Australiju ušla sa potvrdom o preležanom kovidu u poslednjih šest meseci, što je navela kao razlog za izuzeće od obavezne vakcinacije, prenosi australijski Ejdž.

Zbog istog razloga, viza je ukinuta i srpskom teniseru Novaku Đokoviću, koji se već udrugi dan nalazi u karantinu, u okviru imigracionog hotela, dok čeka na odluku suda u Viktoriji o njegovom statusu.

Česka teniserka je već učestvovala u kvalifikacijama, a sada se nalazi u istom hotelu u kom je smešten i Đoković. Njena viza je ukinuta, kako piše Ejdž, ali u ovom trenutku nije poznato da li se žalila na odluku.

Policija takođe traga za trećim učesnikom Australijan opena koji je ušao u zemlju uz ista dokumenta kao i Đoković, te češka teniserka.

Zdravstveno odeljenje Viktorije i stručni panel Tenis Australije odobrili su izuzeće za troje učesnika turnira, jer su, kako se navodi, verovali da prethodna infekcija opravdava izuzeće od vakcinacije.

Međutim, Ejdž piše da je federalna vlada još u novembru obavestila Tenis Australiju da neće dozvoliti pristup državi osobama koje kao razlog za izuzeće od vakcinacije navedu da su bili inficirani virusom u poslednjih šest meseci.

Potencijalna deportacija češke teniserke nameće pitanje zašto je uopšte puštena u zemlju ako je federalna vlada verovala da prethodna infekcija nije valjan razlog za izuzeće.