Čeferin o EP u jednoj državi: “Konačnu odluku ćemo doneti do 20. aprila, svi mečevi pred navijačima…”

0
Foto: Profimedia /Ilustracija

Predsednik Evropske fudbalske unije Aleksandar Čeferin učestvovao je na humanitarnoj utakmici u kojoj su se sastale legende Hrvatske i Slovenije kako bi prikupile sredstva za pomoć ugroženima nakon zemljotresa u Petrinji.

Za novinare je to bila prilika da saznaju šta su aktuelnosti u vezi sa predstojećim Evropskim prvenstvom.

Očekivalo se da UEFA u martu donese odluku po pitanju organizacije Evropskog prvenstva, odnosno da prelomi da li će turnir biti organizovan po prvobitnom planu u 12 gradova ili će, zbog uslova koje diktira pandemija koronavirusa, doći do nekih promena.

Iz raznih izvora stizale su i različite vesti pa je pominjano da bi EURO mogao da bude odigran samo u Rusiji ili samo u Nemačkoj ili samo u Engleskoj. Na odluku ćemo, ipak, čekati još mesec dana.

„Za krajnji rok smo odredili 20. april. Tada će biti poznata konačna odluka“, rekao je Čeferin.

„Idealan scenario bi bio da sve ostane kako je prvobitno planirano, dakle da se igra u 12 već određenih gradova. Ali, ako to ne bude moguće, onda će se igrati u deset ili 11 zemalja ukoliko jedan ili više gradova i stadina ne budu ispunjavali zahtevane uslove“, dodao je prvi čovek UEFA.

„Imamo nekoliko scenarija, ali jedina stvar za koju smo sada sigurni je da se neće igrati pred praznim tribinama. Svi domaćini moraće da garantuju moguće prisustvo navijača na mečevima“, zaključio je Čeferin.

EURO počinje 11. juna, finale će biti odigrano 11. jula.