Ceca Bojković o nastavku “Boljeg života”: “To ne bi imalo smisla bez Gige Moravca, bio je drag čovek i izvrstan glumac”

0
Foto: Printscreen Youtube

Uloga Emilije Popadić u kultnoj TV seriji “Bolji život” obeležila je karijeru legenadarne glumice Svetlane Cece Bojković.

Svih ovih godina, sa svakom reprizom te serije, postavlja se isto pitanje – da li bi bio moguć nastavak “Boljeg života”?

Ipak, Ceca Bojković je u velikom intervjuu za Nedeljnik rekla kako nastavak TV sage o Popadićima, junacima građanske klase, danas ne bi imao smisla. Iz nekoliko razloga.

“Srednja ili građanska klasa je kroz našu istoriju bila vazda uništavana. U tom smislu, ne možemo da kažemo da imamo istorijski kontinuitet. A prava država počiva na toj klasi. Danas je građanska klasa devastirana. I vreme je drugačije. Nema tu više šta da se doda. Sa krajem serije “Bolji život” se ispostavilo, nažalost, da je ovde gotovo i sa idejom o nekom boljem životu”, rekla je ona.

Ceca Bojković je dodala i da nastavak ne bi imao smisla ni bez njenog Gige Moravca, glumca Marka Nikolića.

“Marko Nikolić i ja smo bili partneri i u Narodnom pozorištu. Bio je izvrstan glumac i drag čovek. Bili smo drugari i njegov odlazak mi je teško pao”, rekla je proslavljena glumica.

Svetlana Ceca Bojković je za novi Nedeljnik govorila o brojnim ljudima s kojima je sarađivala, od Petra Kralja i Vlastimira Đuze Stojiljkovića, do novih i mladih nada, ali i o politici, stanju u društvu, kulturnoj i društvenoj eliti…

CEO INTERVJU PROČITAJTE U AKTUELNOM BROJU NEDELJNIKA KOJI JE NA KIOSCIMA

Digitalno izdanje dostupno je na Novinarnici