Fudbal se vratio kući proteklog vikenda. Ne u Englesku, to mu je glavna rezidencija, već u Italiju, gde i fudbal najviše voli da bude. Njegov je povratak burno proslavljen, ali je svim fudbalskim zvezdama, trenerima, borcima za titulu i opstanak, slavu „ukrao“ jedan čovek koji se bori sa teškom bolešću.

„Gazeta“ piše da je Siniša Mihajlović oko podneva napustio Onkološku kliniku u Bolonji i zaputio se u Veronu, gde se pridružio fudbalerima i stručnom štabu u hotelu u kome su odseli. Mihajlović je otišao rešen da posle 40 dana ponovo bude na terenu, uz ekipu, i to je prvi put da je od tada napustio bolnicu. Ostvario je nameru i komandovao sa klupe svih 90 minuta, a igrači su bili šokirani.

„Do sada je sa nama komunicirao samo putem video linka, i tokom cele nedelje nam govorio da nije 100 odsto spreman“, ističe fudbaler Bolonje, Orsolino.

„Pre mesec dana nam je nagovestio da želi da bude prisutan na prvoj utakmici, ali smo mislili da je to nemoguće. Bili smo srećni što nas je iznenadio. Njegovo prisustvo je bila ekstra motivacija za nas, a jedino nam je žao što ga nismo obradovali pobedom. Imam specijalan odnos sa Mihajlovićem. Mnogo je vere položio u mene, učinio da se osećam kao važan deo ovog tima. Nedostaje nam u svlačionici, njegovo prisustvo je najvažnije za dobre rezultate Bolonje.“

Reakcije na Mihajlovićevu odluku da bude pored terena, bile su vrlo emotivne i pune podrške za stratega koji se bori sa teškom bolešću.

„Ćale moj dobri,mi smo rodjeni POBEDNICI..puno sreće veceras,ono naše..ma pregazi ih SVE..“, napisao je Dejan Stanković u opisu slike koju je objavio na svom Instagram profilu.

https://www.instagram.com/p/B1mIB3ji_s-/

Italijanski vice premijer Mateo Salvini, kao i kada je objavljeno da je Mihajlović bolestan, uputio je emotivnu poruku srpskom treneru.

„Prvenstvo je počelo, ali ljudi su čekali samo na tebe: napred Siniša, napred ratniče“, napisao je Salvini na svom Tviter nalogu.

Među brojnim medijima koji su pisali o Mihajloviću, bio je i BBC.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.