Svetislav Bule Goncić novi direktor Narodnog pozorišta, smenjena Ivana Vujić

1
Foto Screenshoot/Youtube

Upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić razrešena je sa te funkcije na sednici Vlade, objavili su danas mediji, a potom je informaciju potvrdilo i Ministarstvo kulture.

Na istoj sednici Vlada je imenovala za v.d. upravnika NP glumca Svetislava Buleta Goncića. Ovu informaciju je takođe potvrdilo Ministarstvo kulture objavom na Instagram profilu.

GONCIĆ: TO JE VELIKA ODGOVORNOST

Goncić je rekao da poštuje odluku Vlade i resornog ministarstva.

“To je velika odgovornost jer je moje je da radim u interesu (Narodnog pozorišta). Reč je o nacionalnom teatru, najznačajnijoj ustanovi kulture i moje je da radim u najboljem interesu Narodnog pozorišta u Beograd”, izjavio je za Nova.rs.

Goncić je od novembra 2020. godine bio predsednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta. Stalni je član pozorišta Atelje 212, direktor Ustanove kulture „Vuk Stefanović Кaradžić“.

Ostvario je brojne pozorišne, televizijske i filmske uloge i autor je više dokumentarnih filmova. Dobitnik je nagrada Gran pri “Ćele kula“ Festivala u Nišu 1982. godine, kao i nagrade „Ćuran“ na Danima komedije u Jagodini za ulogu Dafne u predstavi „Neki to vole vruće“, navelo je Ministarstvo.

Svetislav Bule Goncić rođen je u Kladovu 5. maja 1960.

Rediteljka Ivana Vujić Kominac je postavljena na čelo Narodnog pozorišta odlukom Vlade Republike Srbije, 21. novembra 2018. godine.

1 KOMENTAR

Comments are closed.