Budvanski rukovodioci pušteni na slobodu: “Nepoštovanje zakona rešavamo za 15 minuta…”

0
Foto: Profimedia

Potpredsednik opozicione crnogorske stranke Demokrati i odbornik u Skupštini opštine Budva Dragan Кrapović pušten je na slobodu, kao i rukovodilac gradskog Sektora za planiranje i razvoj i izvršna direktorka “Vodovoda i kanalizacije” Igor Đurašević i Jasna Dokić.

Sudija za istragu nije odredio pritvor budvanskim rukovodiocima, prenele su podgoričke Vijesti.

Oni su uhapšeni po nalogu Specijalnog državnog tužioca, a sumnjiče se za stvaranje kriminalne organizacije, povodom blokade zgrade Opštine Budva i glavne raskrsnice 17. juna.

Tenzije u Budvi povišene su već nekoliko dana, od kad je došlo do svojevrsnog političkog prevrata u budvanskoj opštini. Smenjeni su predsednik Opštine Marko Carević i predsednik Skupštine Opštine Кrsto Radović, a na njihova mesta imenovani su ljudi iz DPS-a Vladimir Bulatović i Snežana Кuč.

Od tada postoji neka vrsta dvovlašća, pošto Carević i Radović ne žele da odstupe sa svojih funkcija, u čemu imaju podršku građana. Prilikom jednog od skupova građana policija je bacila suzavac, a nakon toga i uhapsila Carevića i Radovića.

Povodom budvanske krize predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković rekao je da će u Budvi “važiti zakoni ove države, a ako ne bude mjesta razumu, država će to rješiti za 15 minuta”.