2021. je bila dobra godina za kriptovalute, 2022. će biti još bolja

Intervju Zorana Tadića, direktora programa i predavača “TMRW konferencije”

Digitalni svet definitivno nije više privilegija samo IT školovanih ljudi. O tome svedoči i činjenica da se digitalizacija danas prožima kroz sve pore društva od kulture i obrazovanja, preko zdravstva pa do finansija i biznisa. Informatička infrastruktura 21. veka nam je omogućila da poslove obavljamo na daljinu –  da plaćamo robu i usluge na drugom kraju planete u deliću sekunde kao i da se školujemo gde god se u tom trenutku nalazili.

A da li to sve znači da se svi polako ali do potpunog, selimo u sferu digitalnog života? Da li će opipljivi novac zameniti kriptovalute?

Do sada su se ovim licitiranje pozabavili futuristički filmovi, a neki od davnih su predvideli i današnju svakodnevicu. Mi smo malo realniji i konkretniji – uvodi u priču Zoran Tadić, direktor programa “Tomorrow konferencije”. On kaže da TMRW konferencija prepoznaje trendove razvoja IT industrije i kao takva stavlja fokus na to šta nam budućnost donosi a ne samo na to šta se dešava u ovom trenutku – jer to je već prošlost u narednom. Cilj nam je da našoj publici približimo trendove koji ce obeležiti ovu deceniju pa i ovaj vek u informatičkom smislu, a najviše u segmentu razvoja finansijskih tehnologija kao i virtualne realnosti u kojoj već danas obitava veliki broj ljudi sa svim svojim funkcijama – od obrazovanja do biznisa.

Zoran Tadić, direktor programa i predavač “TMRW konferencije”

U protekloj deceniji, okupljali smo najuticajnije regionalne inovatore i lidere promena digitalnog sveta pod okriljem “Webiz” platforme. Sada lestvicu podižemo više i kao prvi u Evropi tematski ulazimo u srž svetskih inovacija kao “Tomorrow” brend. Beograd će tako od 13. do 15. maja biti domaćin “Tomorrow konferencije” na kojoj će biti reči o svim segmentima blokčejna i kriptovaluta, uključujući rudarenje, ulaganje i još mnogo toga. Posetioci konferencije će naučiti o novim trendovima blokčejna i razvoju kriptovaluta, od najistaknutijih mislilaca i lidera u ovim oblastima, ali i razumeti trendove u DeFi, DAOs i Web3.

– Srbija se već pozicionirala na svetskoj mapi kao uspešan partner u razvoju novih tehnologija, a naša je ideja da prvu poziciju zauzmemo na sigurnim nogama, povezivanjem stručnjaka iz digitalne i blochchain sfere poslovanja kao i investitora koji su spremni da sagledaju potencijal koji naša zemlja može da pruži u globalnom razvoju IT sektora. Blockchain tehnologija kao i decentralizovane finansije praćene autonomnim organizacijama. pružaju širok spektar mogućnosti za poslovanje u online svetu i nasa misija je da taj kompleksan zadatak prevedemo na jednostavniji i prihvatljiviji način poslovanju u regionu a potom i u Evropi i svetu – objašnjava Tadić.

“Tomorrow konferencija” će okupiti vodeće svetske blokčein kompanije i uticajne stručnjake koji će pokazati trasformativnu i međusektorsku moć nekih od najvećih pokretača promena ne samo danas, već i od nastanka interneta.

Ovih dana svi govore o El Salvadoru – prvoj zemlji na svetu koja je Bitkoin učinila legalnim sredstvom plaćanja, pored američkog dolara, a već danas možete podići crypto kredit, i to po dosta povoljnijim uslovima od onih koje vam daju banke. A to su tek poznate teme o kojima možete više naučiti na našoj konferenciji, koja će biti poprište i nekih svetskih premijera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.