Pojavljivanje pop zvezde Tejlor Svift na dodeli Američkih muzičkih nagrada pod znakom je pitanja zbog spora pevačice i izdavača oko autorskih prava nad njenim ranim radovima, koje je sama napisala, prenosi N1.

Tejlor Svift bi krajem godine trebalo da bude uručena nagrada Umetnik decenije, a ona je planirala da na dodeli AMA izvede kompilaciju svojih hitova. Međutim, u tome je sprečavaju izdavači, koji su joj zabranili ne samo da na televiziji izvodi svoje stare pesme, već i da koristi snimke sa koncerata i muziku za dokumentarac koji je Netflix hteo da snimi o njoj.

„Poruka koja mi je poslata je vrlo jasna. Budi dobra devojka i ćuti, ili ćeš biti kažnjena“, rekla je pevačica povodom ove situacije.

Sve je počelo tako što je pevačica u junu otkrila da je Skot Borčeta prodao Skuteru Braunu prava na muziku sa početka njene karijere, ističući da nju niko nije obavestio o tome.

Ona je tada optužila Brauna, menadžera Arijane Grande, Džastina Bibera i Demi Lovato, za „učestalo i manipulativno zlostavljanje“. Sviftova je rekla i da on pokušava da „uništi njeno muzičko nasleđe“.

On na to nije odgovorio, ali je dobio podršku od Lovato i Bibera, koji su rekli da Sviftova pokušava da privuče pažnju.

Pevačica Selena Gomez je na Tviteru napiasla da je na delu pohlepa, manipulacija i moć.

„Iz prve ruke mogu da vam kažem da su za Tejlor najbitniji njena porodica, ljubav, fanovi i muzika. Gledati kako stalno razvlače tvog najboljeg prijatelja je najgore osećanje. Tejlor, bori se!. Ona nikada neće prestati da se bori“, poručila je Gomez na Tviteru

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.