Brus Springstin će uz novi album objavati i dokumentarni film

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Čuveni američki pevač i gitarista Brus Springstin objaviće 23. oktobra novi album i dokumentarni film o snimanju pesama.

“Bruce Springsteen’s Letter to You” ponudiće video snimke i do sada neobjavljene arhivske snimke, javila je agencija AP.

Album koji je snimljen za pet dana sadrži devet pesama i još tri pesme koje Springstin nije do sada izdao a bile su namenjene njegovom debitantskom albumu iz 1973. “Greetings From Asbury Park, N.J”.

Po pravom imenu, Brus Frederik Džozef Springstin, muzičar je rođen u Long Breču 1949. godine, i pored toga što je pevač i gitarista on je i tesktopisac.

Smatra se muzičkim naslednikom Elvisa Prislija, Vudija Gatrija, Pita Sigera i Boba Dilana, ali je na njega takođe dosta uticala rok i ritam i bluz muzika 60-ih godina.

Njegova najpopularnija pesma je “Born in the USA” iz istoimenog albuma. Pesma je bila toliko popularna da su je tokom predsedničke kampanje u SAD 1984. godine svojatali i Ronald Regan i Volter Mondejl, pogrešno je tumačeći kao prosto patriotsku pesmu, umesto kao kritiku posledica Vijetnamskog rata.