Brus Springstin, Brodvej i nastup samo za vakcinisane: Protesti “antivaksera” ispred kultnog teatra…

0
(Beta/Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

(Beta) – Američki pevač Brus Springstin vratio se ovog vikenda nastupom uživo pred publikom na Brodveju, uz prisustvo člana njegovog benda i guvernera Nju Džersija.

Sedamdsesetjednogodišnji roker iz Nju Džersija već je održao 236 predstava u istom formatu od oktobra 2017. i decembra 2018, tokom koje govori o svom životu, delu, i izvodi pesame kojima ilustruje svoj put.

Springstin je prva zvezda koja je nastupala u Njujorku u zatvorenoj sali Teatra Sent Džems, od kada je grad ponovo otvoren posle 15-mesečne pauze zbog kovid restrikcija, a od septembra će se vratiti većina predstava.

Springstin planira da sledeće godine sa bendom krene na turneju, a na Brodveju će nastupati do 4. septembra.

Oduševljeni povratkom, obožavaoci su žestoko bodrili rokera da je morao da ih smiruje kako nastup ne bi trajao celu noć.

Njegov dugogodišnji gitarista, Stiven Van Zant, izazvao je ovacije kada je zauzeo mesto u publici, a pridružio mu se i guverner Nju Džersija Fil Marfi.

„Lepo je videti večeras sve ove ljude koji sede jedno pored drugih bez maski. Kakva godina. Na ovoj planeti sam 71 godinu i nikada nisam video ništa slično“, rekao je Springstin uoči koncerta sinoć.

Gledaoci su morali da imaju dokaz da su vakcinisani kako bi ušli u Teatar Sent Džems, što je izazvalo protest nekoliko „antivaksera“ koji su ispred ulaza u potorište uzvikivali da Springstin promoviše segregaciju.