Brnabić: “Vučić nije oklevao dok je u torbu stavljao svoju i glave svoje porodice”

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/Pedja Vuckovic/MO)

(Beta) – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije oklevao kad je objavljivajući rat klanu Veljka Belivuka “u torbu stavljao” glave – svoje porodice, saradnika i svoju.

Na konferenciji za novinare u Beogradu, Brnabić je ocenila da je opozicija “toliko bezidejna” da su joj izvori informacija vođe kriminalnog klana Veljko Belivuk i Marko Miljković, koji su optuženi za najteža krivična dela.

“Mislim da građani vide ko laže i ko je u pravu, ko možda ima veze sa organizovanim kriminalom i ko je bio saradnik i najbolji prijatelj koji se danas hapse zbog međunarodne korupcije, a ko je zaradio stotine i stotine miliona evra dok je bio na vlasti”, rekla je premijerka.

“Dok su oni vladali Srbijom, nisu mogli da procesuraju ubice Slavka Ćuruvije i Milana Pantića. Darko Šarić je bio aktivan a ne iza rešetaka. Kada je ubijen premijer Zoran Đinđić, svi dokazi koji bi mogli da vode do toga šta se dešavalo, uklonjeni su. Ubijen je Dušan Spasojević ‘Šiptar’, Mile Luković ‘Kum’ a Šilerovala ulica je srušena. Tako je izgledala borba protiv kriminala u njihovo vreme”, naglasila je ona.

Brnabić je istakla da očekuje da će biti procesuirani navodni saradnici Belivuka iz državnih struktura i dodala da su Srpska napredna stranka (SNS) i Vučić pokazali “da nema zaštićenih” osoba bez obzira koju funkciju vrše ili koju člansku kartu imaju.