Brnabić: Srbija pozvana na Samit demokratije u Vašingtonu

1
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Predsednica Vlade Srbije Ane Brnabić kaže da će Srbija u decembru učestvovati na Samitu demokratije u Vašingtonu, koji organizuje američki predsednik Džozef Bajden.

Ana Brnabić, koja je u Parizu prisustvovala obeležavanju 75. godišnjice Uneska, kaže da je dobra vest što je Srbija pozvana na Samit demokratije, ali ističe da nema razloga za euforiju.

“Predsednik Aleksandar Vučić će učestvovati onlajn. Dobili smo pozivnicu, što govori o svom licemerju i besmislenosti kritika i u zemlji i iz regiona”, ističe Brnabićeva, prenosi RTS.

Ana Brnabić je na obeležavanju 75. godišnjice Uneska u Parizu istakla da je srpska baština na Kosovu i Metohiji od nemerljivog značaja, ne samo za nacionalni identitet Srbije, već i kao deo dragocene evropske i svetske baštine.

“Srbija je ponosna na nasleđe Uneska i nastaviće da insistira na zaštiti svetske kulturne i prirodne baštine kroz listu ugrožene svetske baštine”, rekla je Brnabićeva.

Predsednica Vlade Srbije se ranije danas u Parizu sastala sa generalnom direktorkom Uneska Odri Azule, koja je posle susreta sa premijerkom ukazala na rešenost Vlade Srbije da se više angažuje u upravljanju tom međunarodnom organizacijom.

1 KOMENTAR

  1. Samo ti koja slepo i poslusno izvrsavas naredjenja i tvoj sef veliki diktator i vodja nemojte da solite nekome o dsmokratiji. Licemerno je i nije u duhu demokratije.

Comments are closed.