Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je predlaganje Rezolucije o međunarodnom danu promišljanja i sećanja na genocid u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, „farsa“ i da nikad nije bila toliko zabrinuta za mir na Balkanu kao sada.

„Pozivam sve iz Evropske unije (EU) da se zapitaju kako će izgledati Bosna i Hercegovina nakon glasanja o rezoluciji. Da li će biti zemlja koja je mirnija, stabilnija, u kojoj postoji veće razumevanje između Bošnjaka, Hrvata i Srba ili nestabilnija u kojoj je potreban jedan incident da se sve se zapali. A ko je to uradio, pa pre svega Nemačka, a onda i svi oni iz EU i svi oni koji će glasati za ovakvu rezoluciju“, rekla je Brnabić, za Tv Pink, naglasivši da su neke zemlje primorane da glasaju i prećeno im je.

Kako je navela, predlagaći rezolucije iz Zapadnog sveta su „uzeli šibicu i bacili je“.

„Ja imam dete od pet godina, na kakvom Balkanu će to dete sutra da živi. Pa da li ste vi ljudi uopšte normalni, kako će se danas osećati Srbi u Bosni i Hercegovini, u Republici Srpskoj, u Federaciji, Drvaru. Kada će svi – ili da slave ili da plaču. Zašto ste to u radili 29 godina kasnije. Baš ih briga“, rekla je Brnabić.

„Sram vas bilo, pre svega vas iz Nemačke, sram vas bilo, šta radite ljudima na Balkanu, svim ljudima na Balkanu, pre svega srpskom narodu ali i svima na Balkanu. Ovo nikome ne donosi ništa dobro. Ali oni imaju svoje mikrociljeve i zbog toga su spremni da žrtvuju sve, da žrtvuju mir i otvore novo žarište“, navela je Brnabić.

Kako je rekla, možda je posredno Nemačkoj cilj da reč genocid više ništa neće značiti, kao i da je način predlaganja ove rezolucije početak kraja Ujedinjenih nacija jer se sve čini suprotno njenoj povelji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.