Brnabić o Malom: “Da je imao 74 stana, a da ih kada završi svoju političku karijeru ima 76, ako ih ima, to je ozbiljan problem”

  0
  (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

  Premijerka Srbije Ana Brnabić, na pitanje da li ima problem što, kako se navodi u “Pandorinim papirima”, u Vladi postoje ljudi koji su skrivali imovinu od građana Srbije, kaže da nije videla da je to istina i da postoje nezavisne institucije koje to treba da istraže.

  Brnabić je rekla da u Srbiji postoje vladavina prava i nezavisno sudstvo koji će se time baviti. Dodaje da su podaci o 24 stana Siniše Malog „reciklirane informacije iz nekih drugih papira“. Kaže i da za nju nije suština koliko je neko imao pre ulaska u vladu i politiku, prenosi N1.

  „Naravno to mora da bude u skladu sa zakonom, ali suština je da li ima više nakon svoje političke karijere, to je najvažnije za građane, da li je koristio svoj uticaj da postane bogatiji. Koliko se sećam, Siniša Mali 2012. nije bio u politici. Da li je moguće da smatrate da je zanimljivije šta je neko imao pre bavljenja politikom u odnosu na to šta ima nakon, a ne pridajete važnost tome da je neko ušao u politiku bez ičega a izašao kao multi milioner. To je pljačka građana. Ono što je Đilas uradio, izašao iz politike sa 619 miliona evra koje je prijavio, i sa tim što njegov brat ima 29 stanova to je katastrofa i to nije moglo da izađe kao rezultat bilo čega osim bavljenja politikom, to su narodne pare. Mogli biste da istražite to“, rekla je Brnabić.

  Premijerka je ponovila da nije istina da Mali ima 24 stana i da su nadležni organi to istražili.

  „Da je imao 74 stana, a da ih kada završi svoju političku karijeru ima 76, ako ih ima, to je ozbiljan problem, jer ne znam gde ih je zaradio. Imamo klasičnu zamenu teza, možemo o tome da pričamo svaki dan“, kaže Brnabić.