Brnabić: “Medicinski deo Kriznog štaba će insistirati na uvođenju kovid propusnica, razgovaraćemo…”

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

(Beta) – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se komplikuje epidemiološka situacija i dodala da je sigurna da će medicinski deo Kriznog štaba insistirati na uvođenju kovid propusnica.

“Mi imamo prilične pravne probleme s tim, ali razgovaramo svakodnevno o tome. Ja bih da se vratimo na vakcinaciju. To je jedini odgovor na sva naša pitanja”, rekla je Brnabićeva tokom gostovanja na TV Pink.

Navela je da je 51 odsto punoletne populacije Srbije vakcinisano i naglasila da je imunizacija jedini način da se “ratosiljamo ove bede”, da se pobedi koronavirus.

“Nekako mi se čini besmisleno da u trenutku kada imamo dostupne vakcine, da moramo da pričamo o merama. To je suprotno zdravoj pameti”, rekla je Brnabić.

Govoreći o novoj školskoj godini, Brnabićeva je istakla da će zbog epidemiološke situacije u 15 lokalnih samouprava ona početi kombinovano, odlaskom u škole i praćenjem nastave onlajn, a u Tutinu samo preko interneta.

Ona je istakla da je važno da deca na nastavu idu u škole što duže jer je, kako je ocenila, neuporediva s onlajn nastavom, naročito za mlađe đake.

“Kao što smo radili i prošle godine, Institut ‘Batut’ će pratiti situaciju i reagovaćemo po potrebi”, naglasila je ona.

Brnabić je navela da će ministar prosvete Branko Ružić i ona sutra posetiti renoviranu školu u Staroj Pazovi.