Brnabić: Apelujem na građane da ovog leta ostanu u Srbiji…

1
BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je tokom gostovanja u Dnevniku RTS-a sve građane da ostanu ovog leta u Srbiji jer smatra da je to najpametnija odluka. Naglasila je da je najveća bojazan da, kako mere popuštaju, ne bude povećanja broja zaraženih, ali da je sve pod kontrolom.

“Ja kao predsednica Vlade bih iskoristila ovu priliku da pozovem sve naše građane da ostanu ovo leto u svojoj zemlji. Naša zemlja je zaista prelepa i čini mi se da sada vidimo i neke hotele, velnes centre i banje za koje nismo znali ranije i mislim da možemo da imamo fenomenalan i kvalitetan odmor u našoj zemlji”, rekla je premijerka.

To je, kako je rekla, i direktna podrška domaćoj ekonomiji i domaćem turizmu.

“Takođe mislim, kao što su i naši stručnjaci rekli, da zdravstveno to ima mnogo više smisla i ne verujem da će ovo leto bilo ko od osiguravajućih društava osiguravati putovanja u inostranstvo ili davati zdravstveno osiguranje za putovanje u inostranstvo”, dodala je Brnabićeva.

Кako god da pogledate, mislim da je najpametnija odluka da se ostane u Srbiji, poručila je Brnabićeva.

Podsetila je da je za državljane Srbije ulaz u zemlju potpuno slobodan, s tim što naši državljani kada ulaze u Srbiju – ukoliko imaju negativan pi-si-ar test ne stariji od 72 sata – mogu slobodno da uđu i da se slobodno kreću, a ukoliko nemaju onda moraju da budu 14 dana u samoizolaciji.

1 KOMENTAR

  1. “…s tim što naši državljani kada ulaze u Srbiju – ukoliko imaju negativan pi-si-ar test ne stariji od 72 sata – mogu slobodno da uđu i da se slobodno kreću, a ukoliko nemaju onda moraju da budu 14 dana u samoizolaciji.” Стога је ПЦР тест само у функцији овог “апела” и део је свеукупног “шиканозног поступка” коме је изложен свако ко се дрзне да се другачије понаша. ПЦР у том смислу не обезбеђује никакву поузданост и о томе треба писати и писати, да се ово пљачкање грађана обустави.

Comments are closed.