Bravo za Maksi: Kućica za dva ulična psa

  0

  Iako to često nije slučaj velike kompanije i korporacije pokažu i svoju lepu stranu. Jedna takva lepa vest stigla nam je od Violete Pavićević koja se inače brine o uličnim psima. Naime, kada je letos otvoren Mega Maksi na Adi, na mesu nekadašnjeg Tempa Ada, postavilo se pitanje šta će se desiti sa dva ulična psa, koja su tu već duže vreme.

  bravo za maksi

  Kića i Riđi su lokalni psi, mirni i socijalizovani, koji svoj život provode upravo na ovom mestu – ispred velikog hipermarketa. Razlog tome je jednostavan – dobri ljudi koji su zaposleni u marketu ih redovno hrane, poje, zimi greju tako što ih puštaju unutra a napravili su im i kućicu.

  Ipak, kada je otvoren novi Mega Maksi postavilo se veliko pitanje šta će se desiti sa njima. A desilo se ono najbolje! Radnici i menadžment Mega Maksija na Adi odlučili su da za ova dva ulična psa naprave novu kućicu. Kućica je prostrana i lepa i, zamislite, ima dva ulaza, za svakog psa po jedno krilo kuće. Ovakav potez dirnuo je mnoge ljubitelje životinja, a naročito Violetu, koja ih poznaje iz kraja i koja se brinula o njima.

  Na kraju, možemo samo da kažemo – želimo više ovakvih dobrih dela, jer naše malo, njima mnogo znači.

  Foto i izvor: Violeta Pavićević