Branka Katić: “Beograd je uvek moja prava kuća. Volim sve, čak i ono što mislim da ne valja…”

0
Foto Profimedia

Glumica Branka Katić govorila je kako je živeti na relaciji London-Beograd i kaže da je imala tu sreću da je u Londonu igrala velike uloge, ali da misli da je zbog godina u kojima je lepše biti tamo odakle si.

Branka se udala za britanskog reditelja Džulijana Farinija, pa kako kaže navikla je da živi na relaciji London-Beograd.

“Deca su velika, ne treba im mama, kao dok su bili manji. Vole i oni i suprug da dođu u Beograd. To su sada male relacije. Teže nam je bilo dok smo živeli u Americi, kada je put trajao po 20 sati. To mi je teže padalo, a ovo sada nije mnogo. Beograd je uvek moja prava kuća, gde se ja osećam svoj na svome. Volim sve, čak i ono što mislim da ne valja. London je velika metropola. Za početak ta kulturna ponuda je jako velika da uvek možeš da nađeš nešto da ti hrani dušu. Kada sam otišla iz zemlje, imala sam lepu karijeru. Publika je volela to što sam radila i imala sam mogućnost da dobijem velike i prave uloge. Mislim da zbog akcenta nisam uopšte mogla da igram sve što bih volela da sam tamo igrala, a opet sam imala sreće da sam svih ovih dvadeset godina radila u kontinuitetu. Upoznala sam razne divne ljude koji se bave mojim poslom. Možda je i zbog godina u kojima sam lepše biti tamo odakle si, gde su melodije, mirisi, prizori i ljudi koje voliš, sve ti je nekako poznato i draže”, rekla je glumica u intervjuu za Azru.

Brankaje govorila i o tome da li će njeni sinovi krenuti stopama njenog supruga ili njenim kada je posao u pitanju.

“Moguće stariji da bude reditelj, mlađi je talentovan za glumu i čak je član jedne omladinske gupe jednog profesionalnog pozorišta u Londonu. Vidim da uživa u tome. Ništa me ne pita, ni za savet”, objasnila je glumica.