TRIFUNOVIĆ – Vučić će nam uvek davati povoda da budemo besni i iziritirani i pitanje je dana kada to više neće moći da se kontroliše niti da se razbije. Plašim se onog posle i ko to može da valorizuje. Ne mislim da će to što će uslediti biti predivno, kaže glumac Branislav Trifunović u prvom intervjuu posle „novih“ i „starih“ protesta.

MOND NA DAR – Svi čitaoci na poklon dobijaju primerak Mond diplomatika na srpskom jeziku.

POBUNJENI ATLAS – „Ne može niko da sredi ni firmu, ni zemlju, ukoliko prethodno nije sredio sebe. Nemačka je jednom probala sa beskućnikom i propalicom iz Beča. I videli smo kako se to završilo“, piše glavni urednik Veljko Lalić u uvodniku dvobroja Nedeljnika.

DR ĐUKANOVIĆ – U ko zna kojem piku prvog talasa u Srbiji pojavila se vest o otkriću spasonosnog leka, interferonu b, koji razvija britanska kompanija Synairgen. Jedan od tri njena osnivača je i srpski naučnik i profesor medicinskih nauka dr Ratko Đukanović. On ekskluzivno za Nedeljnik govori o lečenju i preventivi, posledicama bolesti, greškama u lečenju, odnosu prema lekarima u svetu i Srbiji…

DR GAJIĆ – Dr Ognjen Gajić, jedan od vodećih lekara na čuvenoj klinici Mejo u Ročesteru govori ekskluzivno za Nedeljnik kako je u jeku pandemije koronavirusa raditi kao pulmolog u intenzivnoj nezi, najopterećenijem delu svake bolnice, i o čemu svakodnevno razgovara sa ogromnim brojem lekara u regionu

SMAJLOVIĆ – „Hvale vredna borba za rasnu pravdu i jednakost počela je da poprima obeležja kineske kulturne revolucije“, piše Ljiljana Smajlović u kolumni u dvobroju Nedeljnika.

POPOVIĆ – Jedino nečasnije i nemoralnije od plagijata je lažna optužba za plagijat, kaže za Nedeljnik profesorka Danica Popović sa Ekonomskog fakulteta.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

LAŽNI HEROJI – Nije najgora stvar loša slika o novijoj srpskoj istoriji na Zapadu. U površnoj kulturi današnjice oni će zaboraviti i svoju, a kamoli našu istoriju. Više zabrinjava korišćenje stalnog kopanja po ranama u našim krajevima. Za dvobroj Nedeljnika piše istoričar Predrag J. Marković.

KINESKA VAKCINA – Sinofarm trenutno ima više od četiri miliona doza vakcine, a u Vuhanu je izgradio fabriku koja može da proizvede 200 miliona doza. Za Nedeljnik iz Kine pišu novinari Kineskog međunarodnog radija.

VRATA PAKLA – Kao što je do otkrića Amerike svetom vladao onaj ko je držao pod kontrolom Sredozemno more, a zatim Atlantski okean, tako danas nadzor nad Malajskim prolazom i Južnim kineskim morem garantuje dominaciju planetom. Velika spoljnopolitička analiza Željka Pantelića u dvobroju Nedeljnika.

MIKA OKLOP – Milan Oklopdžić je zbog „CA. Bluesa“ postao simbol slobode, različitosti, neustrašivosti, fajter sa čuburske kaldrme, koji diše ono što piše. Postoji jedan zaštićeni svedok, koji zna sve detalje, o tome kako „Kalifornija bluz“, knjiga napisana pre ravno četrdeset godina, nije odmah dospela u knjižare. To je Mikina supruga Brana Simonović, arhitektica, živi u Americi… Veliki tekst Aleksandra Đuričića u novom Nedeljniku.

SE*S – Mit je izgubio usled digitalizacije i mogućnošću pauze i premotavanja. Od tada su mejnstrim filmovi operisani od seksa, koji je azil potražio i dobio na televiziji… O seksu na filmu i televiziji, juče, danas, sutra za Nedeljnik piše Aleksandar S. Janković, profesor Fakulteta dramskih umetnosti.

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

DUA LIPA – Kako se (britanska) pop-zvezda uključila u šovinistički narativ i šta to govori o odnosima na Balkanu? Tekst u dvobroju Nedeljnika.

DOBRO DOŠAO U UB – U novom Nedeljniku, sada već tradicionalno, objavljena je i letnja priča Muharema Bazdulja.

VALJAREVIĆ – U dvobroju Nedeljnika objavljena i je nova hit-kolumna Srđana Valjarevića „Fric i Dobrila“.

BABIĆ – Lica nedelje u foto-kolumni Nebojše Babića su Jelena Zorić i Aleksandar Cvrkotić sa televizije N1.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.