“Branislav je bio naš ambasador od 2015, uklonili smo njegovo ime sa sajta fondacije…”: Igor Jurić o Lečiću nakon optužbi za silovanje

0
Fotografija: Igor Pavićević

Igor Jurić, direktor fondacije “Tijana Jurić” je prokomentarisao navode glumice Danijele Štajnfeld da ju je glumac Branislav Lečić, koji je jedan od ambasadora fondacije “Tijana Jurić”, silovao 2012. godine.

Prethodno je u u dokumentarnom filmu “Zaceli me” otkrila da ju je silovao jedan moćnik iz filmske industrije, a u pomenutom ostvarenju pušteno je nekoliko sekundi Danijelinog i njegovog razgovora. Danas je audio snimak razgovora objavio Insajder.

Odgovrajući na poruke na Tviteru, Jurić je rekao da je “Lečić od 2015. godine ambasador fondacije” i da je “teško podneo” današnju vest i optužbe o silovanju.

“Smim tim što je do juče na neki način promovisao naš rad, ukoliko se optužbe ispostave kao tačne, očekujem da kazna bude maksimalna moguća”, napisao je Jurić na svom nalogu.

Jurić je kasnije ponovio da je zaista “šokiran” tvrdnjama o silovanju i da očekuje “njastrožu kaznu ako se dokaže da je kriv”.

“Gospodin Lečić je od 2015. godine bio tu s nama, podržavao sve naše aktivnosti od tih kulturnih koje smo održavali. Dva puta je bio gost u Bajmoku i napisao jednu lepu pesmu za Tijanu, pa mi je zbog toga teško da to nekako povežem s njim. S druge strane, ja kao osoba koja se bori protiv nasilja nad decom i ženama ne smem da budem pristrasan i uvek sam na strani žrtve. Lično poznajem Branislava i zato kažem da sam šokiran zbog svega. Još uvek se nisam čuo s njim, ali smo za sada njegove ime uklonili sa sajta fondacije ‘Tijane Jurić’, ali bih bio najsrećtniji da njegovo ime tamo i vratimo”, rekao je Jurić, a prenosi portal Nova.rs.

“Ukoliko se dokaže da je Branislav kriv, ja ću normalno svim srcem biti na stranu žrtve. Naravno, u skladu s tim, opet naglašavam, ako se dokaže da je čovek kriv, očekujem maksimalno strogu kaznu. Zakon mora biti isti za sve. Mi ćemo u budućnosti povesti računa o tome ko će i da li postati naš amabsador, jer se danas nikome ne može verovati. Ja sam imao već susret s ljudima koji su bili zlostavljači, ali su na neki način želeli da se približe našoj fondaciji kako bi imali alibi”, dodao je on.