(Beta) – Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da su tokom dijaloga o poboljšanju izbornih uslova izneti zahtevi na koje vlast treba odgovoriti do kraja jula, kada će se znati „da li ćemo imati poboljšanje izbornih uslova“, ili, kako je najavio, on više neće učestvovati u tim razgovorima.

Obradović je za televiziju Prva izjavio da su „mediji tema svih dijaloga“, kao i da je poslednji predlog upućen vlasti da sve televizije i medijski javni servisi imaju obavezu da u svim emisijama „tretiraju opoziciju na isti ravnopravni način kao i vlast“.

On je rekao da je tokom dijaloga vlasti i opozicije bez posredovanja evroposlanika dogovoreno da na sledeći sastanak budu pozvani i urednici informativnih programa televizija sa nacionalnom frekvencijom, pre svega javnih servisa RTS i RTV, kao i „najuticajnijih štampanih medija“.

Lider Dveri je ocenio da dijaloga ne bi bilo da bojkot prošlogodišnjih izbora nije bio uspešan, da je „sam dijalog na koji je vlast pristala dokaz da izbori nisu bili fer ni pošteni“, kao i da pregovorima sa opozicijom „vlast traži legitimitet za sledeće izbore“.

Obradović je rekao i da su na dosadašnjim sastancima sa predstavnicima vlasti izneti svi zahtevi opozicije, koji se tiču izbornog dana i izborne kampanje, kao i da je on zatražio formiranje „zajedničkog nadzornog odbora koji će kontrolisati ono o čemu se postigne dogovor“.

„Opozicija mora imati predstavnike u tom organu, ovoj vlasti se ne može veovati čak ni na potpisanu reč“, rekao je Obradović.

Poslanik Socijalističke partije Srbije (SPS) Djordje Milićević je na tv Prva rekao da „vlast ne zamajava niti fingira bilo kakve razgovore“, već da je „pokazala spremnost da razgovara na temu izbornih uslova“, u čemu treba doći do kompromisa.

Milićević je rekao da su „evroparlamentarci došli u Srbiju zato što ih je vladajuća koalicija pozvala da posreduju u dijalogu“, kao i da će SPS „učestvovati u razgovorima na oba koloseka“, odnosno i sa predstavnicima opozicije koji žele posredovanje stranaca i sa onima koji žele pregovore s vlasti o poboljšanju izbornih uslova bez posredovanja stranaca.

„Poziv evroparlamentarcima da dodju je upućen još 1. marta od strane predsednika Narodne skupštine Ivice Dačića, a oni će prvi put doći u petak. Važno je da se razgovori vode u institucijama sistema“, rekao je Milićević.

On je rekao da „stranke koje napuste dijalog ne mogu očekivati da će biti usvojeni njihovi stavovi“, kao i da SPS ne želi da se bavi uredjivačkom politikom, ali da „mediji moraju biti oslobodjeni bilo koje vrste pritiska“.

Komentar(1)

  1. Душко
    4. jula 2021. 19:11

    Сама чињеница да се Милићевић бави тим дијалогом значи да је то глума, фингирање, фолирање, куповина времена, претвтарање, лагање и велики безобразлук. А све као на фин начин. СПС је расадник кадрова са таквим врлинама, а Милићевић је бисер међ тим кадровима. Напредњаци су толико бахати, да се плаше да покажу трунку финоће, јер се боје да њихово “продуховљено” бирачко тело то схвати као слабост. Значи, Бошко на лево круг и бежи одатле што брже можеш. Али где ћеш, с ким ћеш и сучим ћеш, јадан не био.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.