Izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će prihvatiti sve zahteve opozicije za fer i poštene izbore, kao i sve 42 preporuke Stručnog tima deo je medijske propagande i uobičajeno lažno obećanje, ocenio je lider Pokreta Dveri Boško Obradović, preneo je N1.

Obradović je u pisnoj izjavi naveo da će to najbolje otkriti već današnji, treći okrugli sto na Fakultetu političkih nauka, koji se bavi temom medija, te da ako vlast ne bude spremna da potpiše obavezujući dokument na osnovu preporuka Stručnog tima o slobodi medija, „jasno je da je njihov cilj fingiranje pregovora i zadržavanje postojećeg stanja neslobode u medijima do sledećih izbora“.

„Što se mene lično i Srpskog pokreta Dveri tiče – ili sloboda medija odmah ili bojkot izbora već sada. Jer ako nema slobodnih medija u narednih šest meseci da bi se čula i druga strana posle sedam godina naprednjačke propagande – čemu izbori?“, upitao je Obradović.

On je istakao da je za SNS „očuvanje medijskih nesloboda najvažnija politička tekovina“.

„Aleksandar Vučić nikada ne bi postao to što jeste, niti bi opstao na vlasti da u Srbiji ne vlada medijski mrak, i on je toga veoma svestan. Zato je možda spreman da učini razne ustupke, ali niti jedan neće biti u sferi medijskih sloboda, jer on odlično zna da bi sloboda medija vodila ka porazu SNS na nastupajućim izborima“, ocenio je lider Dveri.

Kako je dodao, ključno pitanje koje vlast izbegava jeste pitanje slobode medija između dva izborna ciklusa. Prema njegovim rečima, vlast želi da temu slobode medija svede samo na 45 dana od trenutka raspisivanja izbora i da na taj način zadrži postojeći „medijski mrak“ koji traje sve vreme između održavanja izbora.

„U pitanju nije samo zabrana gostovanja lidera opozicije i svih koji drugačije misle na svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom i u svim najtiražnijim dnevnim novinama, već i besomučna kampanja na režimskim medijima protiv svakoga ko se usudi da kritikuje vlast“, naveo je Obradović.

Prema njemu, dobar primer je, jučerašnja višesatna funkcionarska predizborna kampanja predsednika Srbije o trošku građana Srbije i pretplatnika javnog medijskog servisa prilikom otvaranja auto-puta Čačak-Obrenovac.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.