Borjan bi u Katar, ali da ne igra protiv Srbije: “Ja sam Srbin. Da li je tako? Jeste. Ok…”

0
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Golman reprezentacije Kanade i Crvene zvezde Milan Borjan imao je važnu ulogu u pobedi Kanade protiv Meksika, u utakmici koja je odigrana po vrlo hladnom vremenu, ali koja je, kako kaže, “ogrejala srca navijača Kanade”.

„Odlično, super, sjajno! Na minus 15 stepeni, uz sneg, vetar, na veštačkoj podlozi… Zasluženo. Ohrabrujuće. Obećavajuće.Tri prvoplasirane reprezentacije odlaze direktno na SP, četvrtoplasirana će u baraž. Do kraja kvalifikacija – šest kola. Kanada na megdanu Hondurasu, zatim dočekuje SAD, niz se produžava gostovanjem El Salvadoru… Idemoooo”, rekao je Borjan u izjavi za Sport klub.

Kanadska javnost je ushićena?

„Fudbal je postao glavna tema, ljudi su oduševljeni, narod veruje u državni tim, poklanja mu srce, hrli na utakmice… Ne tako davno, u gledalištu 45.000 navijača, od tog broja, bar 35.000 na strani protivnika, a sad 45.000 privrženih Kanadi. Fantastično.“

Govorio je i o Kajlu Larinu.

„Dobar momak, dobar igrač, prvotimac turskog Bešiktaša, i te kako bitan za državnu selekciju. Iz istog kluba je i moj najbolji prijatelj, tridesetosmogodišnji veznjak Atiba Hačinson, družimo se 12 godina, on je kapiten, ja njegov zamenik. Zajedno ćemo, nadam se, i na Mundijal, da u Kataru sretnemo i pozdravimo srpske reprezentativce, možda ćemo i da se sastanemo na terenu, mada, nikako ne bih voleo Srbiju za rivala, ja sam Srbin. Je li tako? Jeste. Ok,“ nasmejao se Borjan.