Boris Džonson je spustio slušalicu kada ga je nazvao Donald Tramp: “Svim slušaocima, niste me ni za trenutak prevarili…”

1
Profimedia

Bivši britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson izjavio je da je Donald Tramp nedavno pokušao da ga pozove telefonom, ali da mu je on spustio slušalicu.

Kako je rekao, mislio je da je reč o šali. On je za Sandej tajms rekao da je primio poziv od nekoga ko je tvrdio da zove iz centrale Dauning strita, prenosi briselski Politiko.

“Ta osoba imala je blago irski naglasak i rekla je ‘centrala broja 10 ovde, imamo na vezi američkog predsednika koji želi da razgovara sa vama. Sada ćemo da vas povežemo sa Belom kućom. Ja sam, razmišljajući brzo kao i obično, rekao ‘svim slušaocima radijs Kilkeni, niste me ni na trenutak prevarili’ “, rekao je Džonson.

Nakon toga, kaže Džonson prekinuo je vezu i pozvao Dauning strit, odakle su mu rekli da je to bio predsednik.

Njih dvojica su na kraju razgovarali i bivši britanski šef diplomatije rekao je da mu Tramp nije samo poželeo dobro, već je bio veoma zainteresovan da “intenzivira ekonomsku saradnju i da sklopi sporazum o slobodnoj trgovini”.

Kako se navodi, Tramp je zatražio i sastanak sa Džonsonom, ali je ovaj morao da ga odbije uz obrazloženje da mora da se priprema za kampanju za lidera Konzervativne stranke.


1 KOMENTAR

Comments are closed.