Bolnica u Vršcu od Mozzarta dobila teretanu na otvorenom

  Bavljenje sportom u prirodi pacijentima bolnice za psihijatrijske bolesti „Dr Slavoljub Bakalović“ značajno će poboljšati fizičko i psihičko zdravlje

  0
  Foto: Mozzart

  Kompanija Mozzart nastavila je kontinuirano ulaganje u sport i zdrav način života donacijom teretane na otvorenom Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti „Dr Slavoljub Bakalović“ u Vršcu. Kada nisu na terapijama, pacijenti koji se leče u ovoj ustanovi provodiće vreme vežbajući na vratilu, spravi za trbušnjake, razboju, medrevinama…

  Vežbanje u prirodi imaće višestruke pozitivne efekte ne samo na fizičko, već i na mentalno zdravlje pacijenata u ovoj ustanovi. Prema rečima direktorke jedne od najvećih psihijatrijskih bolnica u Srbiji Tatjane Voskresenski, psihosocijalna rehabilitacija koja podrazumeva i fizičku aktivnost je jako značajna u procesu lečenja.

  – Teretana na otvorenom koju nam je poklonila kompanija Mozzart nalazi se na velikom zelenom prostoru ispred odeljenja gde se na lečenju nalaze pacijenti koji su oboleli od bolesti zavisnosti, od droga i alkohola. To su pre svega mlađi ljudi, koji ovde provode i do šest meseci i njima je vežbanje kao vid fizičke aktivnosti veoma važno u procesu oporavka. Svaki izlazak u prirodu, na čist vaduh i slobodan prostor im jako prija. Veliko hvala kompaniji Mozzart na teretani koja jako lepo izgleda, a koja će pre svega biti od velike koristi – istakla je Voskresenski.

  Ova uspešna kompanija omogućila je hiljadama građana da se bave sportom nizom akcija koje sprovodi u cilju popularizacije zdravog načina života u svim krajevima Srbije, ali i čitavog regiona. Najpoznatije među njima su akcije obnove ruiniranih košarkaških terena i donacije dresova malim i neprofitnim sportskim klubovima, te podrška talentima, zahvaljujući kojima ova firma nosi epitet najvećeg donatora sporta u regionu.

  Ovim društveno odgovorim gestom, Mozzart je dokazao da sport mora biti dostupan svima i da misli o svim magrinalizovanim društvenim grupama, te da niko ne sme biti zaboravljen.

  – Svaka društveno odgovorna kompanija bi trebalo da sledi Mozzartov primer. Mi se pre svega trudimo da se naši pacijenti posle lečenja vrate u normalne životne tokove, ali je stigmatizacija psihijatrijskih pacijenata nažalost još uvek prisutna, zbog čega su oni uvek na bila na repu dešavanja u društvu. Uz pomoć prijatelja poput Mozzarta, koji je i ovog puta za nas imao razumevanja i sluha trudimo se da to promenimo – zaključila je Voskresenski.

  U bolnici „Dr Slavljub Bakalović“ se svakodnevno na lečenju nalazi oko 800 pacijenata.