Boldvin se obratio povodom pucnjave na setu i govorio o Halini Hačins: “Onog dana kada sam stigao u Santa Fe…”

0

Američki glumac Alek Boldvin je rekao okupljenim novimarima da mu nije dozvoljeno da govori o detaljima pucnjave koja se dogodila na setu njegovog najnovijeg filma “Rđa”, ali je imao nešto da kaže o ženi koja je preminula, direktorki fotografije Halini Hačins.

“Nije mi dozvoljeno da komentarišem jer je istraga u toku“, rekao je Boldvin okupljenim novinarima, a prenosi CNN.

“Naredbu sam dobio od odeljenje šerifa u Santa Feu. Ne mogu da odgovorim ni na jedno pitanje o istrazi. Ne mogu.”

Hačinsova je preminula nakon što je Boldvin ispalio iz rekivizitnog pištolja na setu svog filma. Imala je 42 godine. Tom prilikom je ranjen i režiser Džoel Souza (48), ali je njegovo stanje stabilno.

„Ona je bila moja prijateljica“, rekao je Boldvin novinarima pričajući o Halini.

„Onog dana kada sam stigao u Santa Fe da počnem snimanje, odveo sam je na večeru sa Džoelom, režiserom. Bili smo veoma, veoma dobro uhodana ekipa koja je zajedno snimala film i onda se desio ovaj užasan događaj“, dodao je Boldvin.

Vlasti još uvek istražuju đta se tačno dogodilo, ali je šerif Adan Mendoza u sredu rekao da su neke činjenice jasne.

„Oružje je predato gospodinu Boldvinu. Oružje je funkcionalno i ispalilo je metak, ubivši gospođu Hačins i ranivši gospodina Souzu”, rekao je tada Mendoza.

Boldvin je ponovio u četvorominutnom video snimku objavljenom u subotu da mu je više puta rečeno kako mu nije dozvoljeno da govori o istrazi koja je u toku.

Pozvao je da se postave druga pitanja, a Boldvinova žena se uznemirila kada jedan od onih koji su pitali nije mogao da se seti imena Hačinsove.

“Zvala se Halina“, rekla je Hilarija. “Ako provodite ovoliko vremena čekajući nas, trebalo bi da znate njeno ime.”

Boldvin je rekao da se sastao sa mužem Hačinsove i njenim malim sinom nakon incidenta, ali je rekao da „ne bi znao da kategoriše” kako je susret protekao.

“Momak je preplavljen tugom“, rekao je Boldvin.

“Povremeno se dešavaju slučajne nezgode na filmskim setovima, ali ništa slično ovome”, zaključio je Boldvin.

Glumac je rekao da je u stalnom kontaktu sa mužem preminule direktorke fotografije i da čeka rezultate istrage policije.