“Boksovao je kao zver, obliven znojem… Bio sam prestravljen….”: Kako je Nikola Peković uplašio košarkaša Čikago Bulsa Zeka Lavina

0
Profimedia

Košarkaš Čikago Bulsa Zek Lavin prisetio se kako je kako ruki u Minesoti plašio da od svog saigrača Nikole Pekovića zatraži da mu ustupi broj 14, prenosi sajt Eurohoops.

“Kada sam došao sa koledža u Minesotu želeo sam nosim dres broj 14, međutim taj broj je nosio Peković. Bio sam prestravljen od njega i nisam ni pomišljao da ga pitam da mi ustupi taj broj”, rekao je Lavin u podkastu Zeka Lova sa ESPN.

Na pitanje da li je zaista bio toliko strašan, Lavin je rekao: “Da, jednom sam ušao u svlačionicu i tamo zatekao nesvakidašnji prizor, Pek je poput zveri boksovao, obliven znojem…”

Na to se nadovezao Lov i ispriačo da je jednom jeo u restoranu, kada je za susednim stolom bio Peković.

Nikada u životu svom nisam video da je neko naručio i pojeo toliko hrane, a bio je kao stena sačinjena od mišića, bez grama masnoće…“, ispričao je novinar.

Peković je za Minesotu nastupao od 2011. do 2016. godine i za to vreme odigrao 271 utakmicu. Zbog problema sa povredama odlučio je da se 2017. godine penzioniše. Bio je i predsednik KK Partizan.