“Bojkot nije dobro rešenje, ali nije ni lako izaći na izbore gde je medijska slika zatrovana…”: Pokret Metla 2020 će uskoro doneti odluku o učešću na izborima

0
Foto: Nedeljnik

Član Predsedništva Pokreta Metla 2020 Miloš Jovanović izjavio je da će taj pokret u narednih par nedelja doneti odluku da li će izaći na parlamentarne i lokalne izbore na proleće.

“Bojkot nije dobro rešenje, ali nije lako ni izaći na izbore gde je medijska slika zatrovana, za šta je odgovorna vlast, jer ona utiče najviše na atmosferu u društvu”, rekao je Jovanovć gostujući u jutarnjem programu Hepi televizije.

On je, govoreći o najavi snižavanja izbornog cenzusa sa pet na tri odsto, kazao da nije dobro što o tome nije bilo javne rasprave, već je “odluku doneo Vučić iz politikantskih razloga”.

“Ja sam za većinski izborni sistem, da građani glasaju za ljude po imenu i prezimenu, čime će biti razbijena moć stranaka, koje danas koriste zapošljavnje svojih ljudi u javnim preduzećima da bi sutra od njih tražili odlaske na partijske mitinge, glasove”, naveo je Jovanović.

(Beta)