Hörmann je brend koji je odavno prepoznat u Nemačkoj i Evropi, a već punu deceniju poslujete i u Srbiji. Šta je to novo i drugačije što donosi ova kompanija?

Hörmann je već decenijama evropski proizvođač broj 1 kada su u pitanju garažna, industrijska i kućna vrata, odnosno sva vrata za rezidencijalne i industrijske objekte. Naše proizvode odlikuje vrhunski kvalitet po ceni prilagođenoj tržištu, te stalno ponavljamo da su naša vrata najpovoljnija na tržištu kada se uporedi njihov vek korišćenja sa njihovom cenom. Kao kompanija koja stalno stvara i na tržište donosi nove, inovativne proizvode, uvek smo korak ispred konkurencije.

U Srbiji se za nešto što je proizvedeno bez greške često kaže „Nemac napravio“. Koje proizvode je „napravio Nemac“, a koji su se uveliko našli na našem tržištu?

Najprepoznatljiviji smo po garažnim i industrijskim vratima kao i pretovarnoj tehnici. Bezmalo svi značajniji industrijski projekti su realizovani sa našom opremom, jer investitori znaju da im je povoljnije da kupe malo skuplji proizvod koji će da traje i koji neće usporavati njihove procese rada.

Što se tiče garažnih vrata, odlikuje ih pre svega sigurnost i bezbednost u korišćenju, a zatim i široka lepeza boja i površina, tako da imamo rešenja koja zadovoljavaju i najzahtevnijeg kupca.

Čak i takvi proizvodi kao vrata u ovom vremenu moraju da imaju predznak „smart“. Koja su vaša pametna rešenja?

Ove godine smo na tržište izbacili više proizvoda koji odgovaraju zahtevima „pametnih kuća“. Najvažniji od njih je proizvod Hörmann homee Brain, mala kocka koja u sebi objedinjuje rešenja svih ostalih ponuđača „smart sistema“, tako da samo sa jednom aplikacijom, koja je rezultat naših inženjera, možete da upravljate svim pametnim sistemima u vašem domu.

Kako biste ocenili saradnju sa srpskom građevinskom industrijom i našim arhitektama?

Građevinske firme koje žele da izvedu kvalitetan projekat su redom naši kupci. Znaju da neće imati reklamacije od strane investitora, što njima smanjuje troškove tokom garantnog i vangarantnog perioda za održavanje objekta.

Sa arhitektama imamo odličnu saradnju. Veoma nam je važan taj segment rada, jer od njih sve i počinje. Imamo jedan poseban tim koji se bavi isključivo saradnjom sa arhitektama i tehničkom podrškom, a razvili smo razne alate koji im pomažu u svakodnevnom radu kada je u pitanju implementiranje naših proizvoda u njihovim projektima, kao što je i poseban softver za arhitekte koji se može besplatno preuzeti sa našeg sajta.

Neizbežno je pitanje o pandemiji koronavirusa i njenom uticaju na poslovanje. Da li ste zadovoljni rezultatima u godini za nama i da li je kriza na bilo koji način uticala na Hörmann?

Na početku izbijanja pandemije koronavirusa, kada je stala celokupna privreda, postojala je bojazan kako će proći ova godina. Ni informacije kolega iz evropskih zemalja, o situaciji u njihovim zemljama, nisu bile ohrabrujuće, naročito ako se uzme u obzir da su te države znatno razvijenije i bogatije od naše. Međutim, vetar u leđa je dala odluka vlade da privreda ne sme da stane, tako da smo se brzo vratili u normalan način rada. Imamo utisak da je proteklih meseci od početka izbijanja pandemije koronavirusa funkcionisala samo građevinska branša. Rezultati nikada nisu bili bolji nego ove godine. I na globalu naša kompanija je ostvarila rast u odnosu na prošlu godinu, što samo govori u prilog tome da jake, zdrave kompanije, sa konkurentnim proizvodom mogu da odgovore ovakvom izazovu kakav je pandemija koronavirusa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.