Boban: “Nisam znao da živimo u Severnoj Koreji…”

0
Profimedia

Italijanski mediji koji su početkom nedelje pisali da je nekadašnji hrvatski reprezentativac i fudbaler Milana Zvonimir Boban dobio otkaz na mestu sportskog direktora u tom klubu, ovu malu aferu su začinili i otkrićem da mu je taj otkaz uručen pismom koje je Bobanu poslao predsednik uprave kluba Ivan Gazidis.

U pismu je, navode italijanski mediji na koje se poziva Večernji list, Bobanu objašnjeno da je dobio otkaz zbog svojih komentara u jednom intervjuu, i kom je oštro kritikovao Gazidisa koji mu je iza leđa dogovarao dovođenje nemačkog trenera Ralfa Rangnika.

“Do pre nekoliko dana mislio sam da su priče o dvema dušama unutar kluba neistina, ali činjenica da govorimo o tome svakako nije dobra. Razočaravajuće je što se sve događa u trenucima dok ekipa napreduje i kada se vidi naporan rad trenera Piolija. Uraditi to bez upozorenja potez je bez poštovanja i elegancije, to nije Milanov način, barem ne ono čega se mi sećamo”, rekao je tada Boban.

Danas je u italijanskim medijima objavljena i prva reakcija Zvonimira Bobana posle otkaza na mestu na koje je došao pre samo devet meseci.

“Nisam znao da smo u Severnoj Koreji. Moj intervju je pravno besprekoran, a do njega je došlo nakon mnogih pitanja koja su ignorisana”, rekao je Boban i dodao da Ragniku želi svu sreću, ali da su o toj akciji bar mogli da ga obaveste.