Bjelogrlić: “Ovo je udar na moju porodicu. Ko god da ste, nisam se uplašio”

9
Foto: Medija centar Beograd

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić izjavio je na konferenciji za novinare da njegov sin Aleksej Bjelogrlić nije pobegao sa mesta nesreće prošle godine kada je izazvao udes u Karađorđevoj ulici u kome je motorista M. V. (39) zadobio lakše telesne povrede.

Bjelogrlić je objasnio i da je njegov sin pomogao ranjenom motoristi.

“Moj sin jeste izazvao nesreću, to niko ne negira, ali nije pobegao i nije ubio čoveka. Naprotiv. Aleksej je pozvao hitnu pomoć, sve vreme bio uz povređenog čoveka, a kad je došao kući saopštio je šta se dogodilo, zatim se prijavio policiji. Nakon toga, otišli smo u bolnicu gde je bio smešten povređen čovek, on je bio zbrinut, tada je bilo sve u redu, danas je takođe sve u redu s njim, a mi smo ostali u odličnim odnosima sa porodicom”, izjavio je Bjelogrlić.

Pojedini mediji nedavno su objavili da je Aleksej povredio vozača motora, a zatim pobegao s lica mesta.

Naglasivši da je Aleksej pomogao povređenom čoveku, i da se nakon toga prijavio policiji, advokat porodice Bjelogrlić, Goran Draganić, rekao je da je protiv Alekseja Bjelogrlića pokrenut krivični postupak.

“Iako je pokrenut krivični postupak protiv Alekseja, nadležno tužilaštvo je postupilo u skladu sa zakonom, te su procenili da neće biti krivičnog gonjenja”, rekao je Draganić i objasnio da je primenjen princip oportuniteta i da je naredba javnog tužioca bila da se uplati oko 1.200 evra, a ne nikakva nagodba porodice Bjelogrlić sa povređenim čovekom.

Dragan Bjelogrlić je rekao da smatra da su tekstovi objavljeni 14 meseci posle saobraćajne nezgode objavljeni u trenutku kada je gostovao na tribini dnevnog lista Danas i govorio o stanju u društvu, posle gostovanja u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem” i kada izlazi druga sezona serije “Senke nad Balkanom”, preneo je N1.

Ocenio je i da je to udar na njegovu porodicu i poručio da se ne boji i dodao da se ne plaši medija i da je spreman na njihove provokacije.

On je dodao i da ima informacije da su spremljeni i tekstovi protiv njega, ali i njegove ćerke.

“Svestan sam da ja nisam ni prvi, ni poslednji, ali na ogromnu žalost onih koji su ustanovili metode zastrašivanja i ućutkavanja slobodmislećih ljudi, ko god da su oni, ja sam došao da im kažem da se nisam uplašio”, poručio je Bjelogrlić.

On je citirao i lika iz jedne od njegovih serija: „Vi koji ovo radite mislite da je Srbija samo vaša. Zaje.ali ste ste, malo je i moja“, preneo je Danas.

9 KOMENTARA

 1. “I ovom će ludilu doći kraj!”. Ne, neće, ako ga mi ne zaustavimo, ako mu ne osiguramo taj kraj…što pre to bolje.

  • I šta ćeš posle? Sidji Kurta da uzjaše Murta. Aj nemoj se palis svi su isti svuda, samo treba biti različit i raditi na sebi.

 2. @Koriolan
  Misleći čovek ne može biti za ovo zlo od vlasti.
  Može samo neko ko ima korist, ko je ucenjen ili kome je demencija uništila moć rasuđivanja.

 3. Moglo bi se reci i ovako: Vi ( sto ste protiv vlasti i naroda kojeg se gnusate i kojeg nazivate svakakvim pogrdnim imenima) mislite da jedini imate pravo na svu pamet ovoga sveta, da ste jedini misleći deo naroda. Vi ste deo ovoga naroda u kojem, kao i u svakom drugom narodu, ima svakakvih, ali se ne gade toliko jedni drugih samo zato sto drugacije razmisljaju o istim stvarima.

 4. Naši dani
  Od pandura stvorili smo velikaše,
  Dostojanstva podeliše idioti,
  Lopovi nam izrađuju bogataše,
  Mračne duše nazvaše se patrioti.
  P.S. Je suis Dragan Bjelogrlić

 5. …a kad je došao kući saopštio je šta se dogodilo, zatim se prijavio policiji…Zar policija ne vrši uviđaj?I gde se nalazi učesnik događaja?Kući.

  • Pročitaj malo bolje tekst, a nemoj kao onaj iz Deska iz S. Telegrafa: napisali mu iz kabineta Vasiljevićke, on ga objavio a nije ga ni pročitao…

Comments are closed.