Bjelogrlić pušten posle saslušanja: Priznao delo i izrazio žaljenje

0
Printscren/YouTube/NOVA S

Reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić pušten je danas posle saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, saznaje Nedeljnik. On je saslušan zbog napada na reditelja Predraga Antonijevića u hotelu “Ambasador”.

Draganu Bjelogrliću rešenjem Osnovnoj javnog tužllašta u Nišu nakon saslušanja ukinuta je mera zadržavanja i pušten je da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

“U potpunosti je priznao izvršenje krivičnog dela i izrazio žaljenje. Imajući u vidu takvu vrstu odbarane tužilaštvo je odlučilo da mu ukine meru zadržavanja”, rekao je portparol Višeg javnog tužilaštvu u Nišu Vladimir Stanojević, prenosi Blic.

Saslušanje glumca i reditelja Dragana Bjeloglića počelo je oko 10 časova u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu povodom sumnji da je u ponedeljak rano ujutru više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu “Ambasador”, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Bjelogrliću je juče određeno zadržavanje do 48 sati, a osumnjičen je za krivično delo nasilničko ponašanje, za koje Krivični zakonik propisuje kaznu zatvora do tri godine, odnosno od pet godina zatvora, u zavisnosti da li je naneta lakša ili teža telesna povreda.

Na snimku sa bezbednosnih kamera hotela “Ambasador” vidi se kako Bjelogrlić prilazi stolu za kojim je sedeo Antonijević, najpre mu lupa šamar a potom ga više puta udara u glavu.