Četiri funkcionera Srpske napredne stranke zamenila su devet profesorki u nastavi Visoke medicinske škole u Ćupriji. Među njima je i Ivan Bošnjak, inače veterinar, koji je na konkursu bio bolji od doktora medicine Zorice Stojanović, prenosi N1.


Doktor specijalista medicine Zorica Stojanović kaže da je bez posla ostala iako joj je škola platila doktorske studije. Objašnjava da je njoj formalno istekao ugovor, kao i ostalim koleginicama koje su ostale bez posla, a da se na konkursu za to radno mesto javio i funkcioner SNS Ivan Bošnjak, koji je veterinar.

„Komisija je napisala da svi ispunjavamo uslove konkursa, a na glasanju svi su glasali za Bošnjaka. U izveštaju prosvetne inspekcije piše da nije ispoštovana procedura, ali inspekcija dalje navodi da u njenoj nadležnosti nije da poništi konkurs“, objasnila je gošća Novog dana.

Stojanović ispričala je gostujući u Novom danu da Aleksandar Martinović prima platu od oko 60.000 dinara držeći predavanja za 15-ak studenata koji su izabrali da slušaju njegov izborni predmet.

Dr Stojanović kaže da se u Visokoj medicinskoj školi dešava jako ozbiljna stvar, jer je odlazak predavača došao četiri meseca po dobijanju akreditacije.

„Ako bi sada trebalo da se uđe u proces akreditacije, škola je ne bi dobila sa sadašnjom kadrovskom strukturom. Onog trenutka kada dobijemo akreditaciju više nije bitno da se kvalitet kadrova i nastave održi. A tu trpi nastava, studenti, država, građani koje će ta deca lečiti“, upozorava dr Stojanović.

Inspekcijski nadzor je u ovoj obrazovnoj ustanovi više puta ustanovio nepravilnosti i izneo primedbe – od samog direktora, za kojeg Suzana Milutinović, master organizacije zdravstvene nege i bivša profesorka, kaže da je nekompetentan da drži predavanja iz zdravstvene nege i bude šef katedre kao diplomirani ekonomista.

Inspekcija je uočila nepravilnosti i zbog nezakonitog zapošljavanja Aleksandra Martinovića mimo konkursa, ali i zbog nepoštovanja procedure zbog zapošljvanja Ivana Bošnjaka.

„Ja samo tražim da se škola vrati na nivo na kojem je bila, da se vrati kvalitetan kadar jer ta deca će sutra da nas porađaju, previjaju. Što se tiče medicinske struke, smatram da samo akademski obrazovani kadar medicinske sestre može da obrazuje buduće medicinske sestre, naglašava Milutinović.

Gošće Novog dana obraćale su se svim institucijama u državi povodom svog problema – od prosvetne inspekcije i resornog ministra Mladena Šarčevića do premijerke i predsednika države. Od Aleksandra Vučića tražile su pomoć i sastanak, ali im je umesto toga stigao odgovor Nikole Selakovića.

Komentara

  1. Vratite nam Lazareva
    5. јун 2019. 08:50

    Dođite u Visoku medicinsku u Šapcu da vidite šta je pravi javašluk! Studentima Zdravstvene nege predaju profesori koji su završili Tehnološki kvazifakultet u Zrenjaninu. Ista predavanja za kuvare i medicinske sestre. Izborne predmete neće niko da predaje, jer u školi vlada kaubojština od kada je na najružniji način oteran dr Svetislav Lazarev koji je školu digao iz pepela. Umesto ginekologije, neurologije, psihijatrije, nemačkog, studenti Zdravstvene nege uče klase jaja, tipove restorana, šta je engleski doručak. Dno dna!

  2. Milijana
    5. јун 2019. 23:15

    U klinickom centru SRBIJE takodje rade veterinarian na dijagnoze ljudski bolesti, prepotentni, drski I neobrazovani

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.