Dok sam, sa pola pažnje, skrolovala po Fejsbuku toga dana, jedna baš mala beba sa baš velikim osmehom naterala me je da zastanem. Čitam da joj je ime Nora i da je rođena prevremeno, u petom mesecu, sa 750 grama, da je u toku borba za njen život… (ne brinite, biće sve u redu).

„Upoznajte našu kćerku Noru. Danas je napunila dva meseca ali s obzirom da je rođena u dvadeset četvrtoj nedelji, dakle gotovo četiri meseca pre vremena, i sa samo 750 grama, za ovih šezdesetak dana (provedenih na odeljenju intenzivne nege beogradskog Instituta za neonatologiju) već je hrabro pregurala toliko toga. Na početku nam nisu davali mnogo šanse za život. Pa ipak, do sad smo pobedili i za sobom ostavili sepsu, dva pneumotoraksa, bakterijske i virusne infekcije i još mnogo toga. Idemo dalje. Srećan ti drugi mali rođendan, Norice, volimo te najviše na svetu“, objavio je na Fejsbuku Vladimir Arsenijević, njen tata i pisac 11. maja.

Od tada pratim bitku za Noru Arsenijević Berić koja se odvijala na Institutu za neonatologiju kroz objave njenog tate i mame Milene Berić.

Norina priča je priča svake prevremeno rođene bebe. A svaka je vredna romana. I kada čitate o tome kako Nora napreduje i dobija jednu po jednu bitku, kao da čitate isečke iz dnevnika…

Ekipa Nedeljnika posetila je Institut za neonatologiju, na uglu Tiršove i Kralja Milutina. Neko bi pomislio da je to mesto gde se dešavaju čuda, ali je u pitanju veliko znanje i napredak medicine

CEO TEKST U VELIKOM LETNJEM DVOBROJU NEDELJNIKA KOJI JE NA KIOSCIMA OD 25. JULA.

Digitalno izdanje dostupno na NOVINARNICA.NET

Napomena: Naredni broj Nedeljnika izlazi 8. avgusta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.